A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Чи призвичаїлися діти з Сосницької ОТГ до Шабалинівської школи – розповіли на батьківських зборах

Дата: 26.09.2018 14:09
Кількість переглядів: 703

Із перших днів вересня Шабалинівська ЗОШ відчинила свої двері для двадцяти нових учнів – дітей із Пекарева, Кнутів, Костирева й Синютина Сосницької об’єднаної територіальної громади. Минулого навчального року ці учні відвідували Пекарівську школу. Однак її через деякі порушення протипожежних вимог не так давно закрили.

  Згадані вище села розташовані у зоні сосницького Задесення − від центру ОТГ, та й від найближчої школи своєї громади вони відмежовані Десною. Сполучення – паромне через річку. Взимку ж добиратися треба через Короп… Тож було вирішено, що діти навчатимуться на «нашій» стороні −  у найближчій до них великій Шабалинівській школі.

Для учнів – усі умови

  Процес «переходу» не можна було назвати повністю легким, адже були перестороги. І що шлях неблизький, і що дорога місцями вимагає ремонту… Незадовго до початку навчального року сосницькі депутати скасували рішення про закриття закладу. Та все ж самі батьки дітей виявили бажання, аби їхні сини і доньки надалі навчалися у Шабалинові. Були узгоджені всі юридично-фінансові питання між двома ОТГ, Шабалинівська школа для підвозу дітей отримала автобуса, хоч і не нового. І вже четвертий тиждень діти навчаються в Шабалинові.

   Як адаптуються вони до нової школи? Які, можливо, є проблемні питання? Чи не пошкодували батьки дітей із Сосниччини про те, що віддали синів і доньок на навчання до Шабалинова? Аби це з’ясувати, вчора, 25 вересня, у Шабалинівській школі провели збори із батьками новоприбулих дітей із Сосницької ОТГ. Побував на них, аби ближче почути про проблеми та побажання і керівник відділу освіти Коропської селищної ради Олег Курбанов.

   На збори  прибула 100%-ва кількість батьків (мам) дітей, що, безумовно, порадувало педагогічний колектив, дирекцію школи та очільника відділу освіти. Він, спілкуючись із батьками, зазначив:

  − У Шабалинівській школі є 11 повноцінних класів, усі предмети викладають фахівці. Для дітей створені всі умови – є прекрасний спортивний зал, комп’ютерний клас, актовий зал, майстерня; працює практичний психолог… Хочу вас запевнити, що підвіз ваших дітей буде завжди – у нас підписаний договір про співпрацю і відшкодування із Сосницькою ОТГ. І те, що так склалося, можливо, навіть краще для ваших дітей – повірте мені. І на Коропщині, на жаль, закривалися школи. Та і не одна… Теж був супротив, були незгодні і так далі. Говорять: «Немає школи – немає села». Але це все міфи, адже школа – це не лише стіни. Насправді ж, коли  немає дітей –  от тоді немає села! Не треба забувати і про те, що дитина має бути готовою до конкурентного середовища, життя у майбутньому. Тому чим більша школа – тим краще.

  Батьки отримали нагоду висловити свої враження від перших тижнів навчання їхніх дітей у новій школі, побажання, розповісти про проблеми. Приємно, що жодного серйозного зауваження озвучено не було. Дітям у новій школі подобається. Єдине, у другому класі бракує підручників, але вчителі намагаються виходити із ситуації, та і домашні завдання діти виконують під час занять у групі продовженого дня. До того ж, проблему із підручниками пообіцяли невдовзі вирішити.

Здружилися і радують вчителів

  У спілкуванні з батьками директор Шабалинівської ЗОШ Юлія Дубатовк розповіла про різноманітні форми позашкільної роботи, закликала присутніх на зборах мам налаштовувати дітей не боятися гурткової роботи, щоб шкільне життя учнів було насиченішим та цікавішим. Також Юлія Володимирівна запросила батьків активно брати участь у позашкільних заходах, зокрема відвідувати за нагоди свята і вечори.

  Про успіхи дітей і перші підсумки навчально-виховної роботи розповіла батькам заступник директора з навчально-вихованої роботи Лариса Папка. За її словами, діти  швидко здружилися, уже встигли порадувати вчителів активністю, бажанням знати якомога більше. Учнів початкових класів не лякають великі учнівські колективи (11, 15 учнів), виходячи до дошки чи під час відповідей із місця вони не відчувають дискомфорту.

  − Ваші діти в надійних руках. Наш колектив згуртований, творчий, а головне – до кожної дитини учителі ставляться по-батьківськи, − підсумувала Лариса Олексіївна.

  Разом із заступником директора по виховній роботі Юрієм Папкою на зборах проаналізували виховні аспекти. Тут також у педагогів зауважень немає.

  Про особливості адаптації дітей у новому шкільному колективі батькам розповіла практичний психолог Тетяна Єрмак. Вона закликала учасників зборів цікавитися настроєм дитини перед школою і після повернення додому, надала конкретні поради, а також провела анкетування на тему розуміння переживать і потреб дітей.

Скільки кілометрів і як їдуть діти – побачив очільник відділу освіти

    Закінчення зборів збіглося у часі із завершенням уроків, тому керівник відділу освіти Олег Курбанов вирушив у дорогу слідом за дітьми, аби оцінити умови їхнього довозу на автобусі, кілометраж, стан дорожнього покриття тощо. Варто зазначити, що за маршрутом підвозу чимало дітей висаджуються поблизу осель.  

  Звісно, певні питання є і працювати ще є над чим. Але всі – і вчителі, і батьки, щиро вірять, що із таким початком діти невдовзі повністю адаптуються в новій школі. Також всі сподіваються,  що проблем із довозом учнів і надалі не виникатиме і взимку дороги будуть вчасно чистити від снігу.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь