A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Для комунального підприємства «Благоустрій» планують придбати ще спецтехніки  

Дата: 24.10.2018 16:59
Кількість переглядів: 849

   Фото без описуВсього лише тиждень минув із дати попереднього сесійного засідання в селищній раді. І сьогодні, 24 жовтня, депутати знову зібралися ухвалювати рішення. Найважливіше – необхідно було затвердити зміни до переліку об’єктів, що фінансуються коштом субвенції з держбюджету на формування інфраструктури ОТГ. Його ж тільки-но погодив Мінрегіон.

   Питань, винесених на розгляд  29 сесії сьомого скликання було небагато – всього чотири.

   Розпочали їхній розгляд із внесення змін до рішення 23 сесії сьомого скликання від 18 червня цього року, яким був затверджений перелік об’єктів, видатки на які здійснюватимуться за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ.

Фото без опису

  Як нагадав заступник селищного голови з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури та містобудування Олег Мельоха, раніше сесія приймала рішення щодо виділення коштів для співфінансування будівництва лікарської амбулаторії в Нехаївці (вартість робіт – 5,5 мільйона, з них частка селищної ради – один мільйон). Але на сьогодні ще немає навіть проекту, тому кошти до нового року залишаться невикористаними. Тож доцільно спрямувати їх на інші цілі.

   Та ж сам ситуація і з водогоном у Вишеньках. На його будівництво передбачалися кошти в сумі 814 тисяч. Проте позитивний експертний висновок на проект, по-перше, видали пізно – тільки 3-го жовтня. А по-друге – після експертизи прогнозована сума значно зросла – до 1 мільйона 47 тисяч. Та і без затвердження обласною адміністрацією та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіону), селищна рада не може співфінансувати проект. А така можливість буде не раніше середини листопада, тобто, тільки тоді можна буде почати роботи. Але робити водогін взимку не можна.

  Тож ці два об’єкти вирішили перенести на наступний рік. Ну а кошти, які передбачалися для їхньої реалізації, потрібно використати зараз. Висновок про погодження Мінрегіоном нового переліку об’єктів, на які можна спрямувати кошти, прийшов тільки вчора. Заради того, аби перелік затвердили депутати селищної ради, і скликали сесію.

   Отже, після сьогоднішнього голосування цей перелік складається із таких пунктів:

- капітальний ремонт дорожнього покриття по провулку Ігоря Шкляра (Короп) – 193,9 тисячі гривень;
- капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Кільцевій (Нехаївка) – 875 тисяч 354 гривні;
- капітальний ремонт дорожнього покриття по провулку Трудовому (Короп) – 268 тисяч 459 гривень;
- капітальний ремонт проїжджої частини по вулиці Михайлівській (Короп) – 912 тисяч 415 гривень;
- капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Молодіжній (Лукнів) – 706 тисяч;
- придбання спецтехніки та обладнання для КП «Благоустрій» Коропської селищної ради – 4 мільйони 730 тисяч 675 гривень.

   Після сьогоднішньої сесії вже почнуться тендерні процедури із придбання спецтехніки. Вирішено, що це буде сміттєвоз.

 Решту техніки на цю суму вже придбали: минулої суботи до Коропа доставили трактор «Слобожанець», невдовзі очікується доставка причепа та піскорозкидача. Готовий договір на самоскид. Також усю техніку обладнують сніговідвалами.

  У обговоренні переліку об’єктів депутатів цікавила можливість втілення додаткових, конкретно – ремонту інших доріг у Коропі, що поза переліком. Проте, як пояснив Олег Мельоха, цьогорічна субвенція вже розподілена на проекти. А нові проекти можна включити до переліку для втілення на наступний рік.

  В роботі сесії брала участь головний спеціаліст відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Валентина Корольова, яка пояснила, що для цього потрібно подати пропозиції до плану соціально-економічного розвитку. Їх до 1 листопада приймає відділ економіки.

  Також у зв’язку зі змінами у фінансуванні зазначених вище об’єктів депутати затвердили відповідні зміни і до селищного бюджету.

Фото без опису

  Наступним рішеннями депутати надали дозвіл на передачу з балансового обліку відділу освіти селищної ради майна комунальної власності (матеріали для завершення ремонту будинку культури в Атюші). Також внесли зміни до рішення однієї з попередніх сесій, яким був затверджений порядок встановлення, обліку та демонтажу пам’ятних знаків, пам’ятників, меморіальних об’єктів та анотаційних дощок на території селищної ради. До складу комісії, що займається цим питанням, включили Тамару Гриценко, яка нині виконує обов’язки директора регіонального історико-археологічного музею.

Фото без опису

   Пленарне засідання провела секретар селищної ради Людмила Гавриленко. Участь у голосуванні взяли 20 депутатів із 26 обраних до ради.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь