A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Презентація фітобару

Дата: 23.02.2018 17:07
Кількість переглядів: 771

Фото без описуХоч уже і підходить до кінця лютий місяць, але зима не збирається здавати свої позиції. Скрізь лежить білий пухнастий сніг, потріскує морозець…; а жителі нашого містечка хворіють на распіраторні  та вірусні захворювання. За зимовий період ми втрачаємо вітамінний запас організму, імунітет слабне і ми стаємо жертвами різноманітних хвороб.

   Тому працівники територіального центру Коропської селищної ради вирішили, що саме зараз настав час поповнити організми вітамінним запасом і провести презентацію фітобару для громадян похилого віку.

   Фітобар діє при відділення денного перебування. Він налічує близько тридцяти найменувань різних видів трав, квітів, ягід, настоянок, з яких готуються чаї. До його складу входять як трави нашого кліматичного поясу так і рослини більш південних регіонів (лаванда, шавлія).  Східні прянощі (бадьян, кориця,  імбир), що урізноманітнюють наш фітобар, здатні додати незвичайного, ексклюзивного аромату будь-якому звичному для нас напою. Сухі ягоди горобини, калини, смородини чорної, глоду, шипшини, яблука додають насиченого кольору, приємного аромату та смаку гарячим напоям, що з них готуються. Всі складові фітобару зберігаються у склянному та керамічному щільно закритому посуді, як того і вимагає інструкція. Термін зберігання сухих трав у середньому від одного до трьох років, тому на кожній посудині наклейка з датою заготівлі даної рослини.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  17 чоловік насолоджувалися приємними та різноманітними смаками напоїв. Отримали чималий вітамінний запас і цікаві та корисні знання. Адже їм була прочитана лекція про кожну з рослин, напої з якої вони куштували. На додаток до трав’яних чаїв, для гостей була підготована цікава розповідь про історію китайського чаю. Для дегустації їм було запропоновано китайський зелений чай «Око дракона» ручної заготівлі, чорний чай з бадьяном та зелений чай вищого гатунку з трояндою.

  Цукру до чаю не подавали, аби відчути повний смак та аромат напоїв. Натомість працівники відділення денного перебування пригостили гостей медом та ягідними сиропами.

   Родзинкою серед представлених напоїв був напій на основі червоного вина з додаванням прянощів – глінтвейн. Цілющу дію його важко переоцінити. Незамінний помічник при лікуванні застуди, бронхітів, захворюваннях горла, низькому гемоглобіні він прийшовся до смаку кожному дегустатору.

  Фітобар територіального центру діє на постійній основі, тому і ви у будь який день зможете спробувати корисні та смачні чаї нашого бару.

   Все що потрібно людині дає природа, нам лишається тільки уміло скористатися її дарами. Фіто чаї  - це джерело    вітамінів та здоров’я, панацея від хвороб. Пийте смачні та корисні фіто чаї і будьте здоровими!

Фото без опису

За інформацією територіального центру соціального обслуговування
(надання соціальних послуг) Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь