Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Гостини у стаціонарних відділеннях с.Шабалинів та с.Нехаївка

Дата: 04.12.2017 16:31
Кількість переглядів: 701

Фото без опису3 грудня весь світ відзначав  Міжнародний День людей з інвалідністю. Це одна з найменш захищених категорій населення, якими опікується територіальний центр Коропської селищної ради.

    Це люди, яким вкрай необхідна наша підтримка, увага, піклування. Їм важливо відчувати, що вони ще комусь потрібні, що про них пам’ятають.

  Саме тому вирішено було напередодні цього дня відвідати мешканців стаціонарних відділень тимчасового та постійного перебування с.Шабалинів та с.Нехаївка. Начальник відділу соціального захисту населення Коропської селищної ради Лариса Ларченко, директор територіального центру Олександр Лаврик, депутат обласної ради Володимир Селянський знайшли теплі, щирі слова для дідусів та бабусь, які на схилі років змушені доживати віку у державному закладі.  Висловили  свою вдячність за їхню тяжку працю у післявоєнні роки, співчуття з приводу тяжких втрат у роки лихоліття та голодомору.  Бажали міцного здоров’я, довгих років життя, достатку, родинного затишку. І хоча вони проживають не у власних домівках та родинах, але працівники стаціонарних відділень про них піклуються як про власних батьків, створюють тепло і затишок, вислухають, заспокоять, розрадять. Мешканці кожного з відділень стали один для одного і рідними, і близькими, і родиною.

Фото без опису

   Володимир Селянський вручив завідувачам кожного відділення у подарунок прилади побутової техніки, аби робота з підопічними та догляд за ними стали приємнішими.

Фото без опису

   Аби розрядити атмосферу, зробити її веселішою і врочистою, гурт «Вербиченька», що діє при відділенні денного перебування, виконав свої найкращі пісні. Музика, пісні, гуморески, вірші та влучне слово ведучої додали веселого настрою і відчуття родинного затишку; викликали то посмішку, то сльози на обличчах  глядачів.

Фото без опису

   Гордістю та відчуттям вагомості зробленої справи перейнявся кожен, коли почув гучні оплески за сказане слово та виконану пісню; коли побачив сльзи вдячності в очах бабусь та дідусів; коли почув як щиро їх запрошували приїздити частіше.

Фото без опису

   Жоден не зможе залишитися байдужим після гостин у стаціонарних відділеннях с.Шабалинів та с.Нехаївка. Серце наповнюється тугою, що так тяжко людині доживати свого віку і водночас спокоєм, що ніхто не залишиться на самоті з власним горем. Що немає в нашій державі зайвих людей, кожен потрібен, кожному є місце.

Фото без опису

Фото без опису

За інформацією територіального центру соціального обслуговування
(надання соціальних послуг) Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь