A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Екскурсія до школи

Дата: 18.11.2017 16:24
Кількість переглядів: 614

Фото без описуПланувалося звичайне чергове заняття студентів Університету третього віку територіального центру Коропської селищної ради на тему «екскурсія до шкільного музею». Але не так сталося як гадалося…

    Вже на східцях ганку нас зустрічав директор Коропської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка Іван Головешко. Чемно привітавшись запросив у свою «обитель». Відверто кажучи, ми вважали цю зустріч випадковістю, але зайшовши до приміщення, зрозуміли: нас чекали і готувалися. З пахучим короваєм на вишитому рушнику, святково вбрані учні молодших класів вишикувались у коридорі і почали розповідати добре завчені вірші та вітальні слова. Ще не зовсім оговтавшись від такої урочистої зустрічі, ми почули чергову приємну новину: нас чекає екскурсія всією школою і проведе її особисто Іван Олексійович. Звичайно ж він, бо хто краще знає власне господарство і хто точніше розповість про його створення й досягнення ніж директор.

Фото без опису

   Півтори години ми блукали звилистими коридорами, подивилися відеопрезентацію школи; потрапили на урок трудового навчання, де два десятки дівчаток у хусточках та передниках в’язали собі вовняні вироби (обіцяли дати майстер-клас і нашим студентам); відвідали музей учнівської творчості; музей школи, де наші студенти знайшли власні фотографії 40-50 річної давнини; цікавість викликали класи, обладнані комп’ютерною технікою; довго роздивлялися дошку кращих учнів школи, нагороди за спортвні досягнення.

Фото без опису

Фото без опису

   Окремої уваги потребує клас патріотичного виховання. Жовто-блакитні прапори, патріотичні малюнки та вироби, в рядок вивішені на центральній стіні кімнати портрети наших земляків-воїнів, загиблих у антитерористичній операції на сході країни, їхні особисті речі, подарунки від учасників АТО та волонтерів – все це зібрано у одній шкільній кімнаті. 15- річний юнак Максим Бугай, ніби справжній господар цього музею, із впевненістю в голосі, знанням справи та особливим юнацьким запалом розповідав про кожен експонат, кожне фото. Історію життя та геройської загибелі колишнього учня Коропської школи Ігоря Шкляра Максим знає досконало, ніби сам був свідком тих подій.

Фото без опису

   Під час його розповіді, волога навертається на очі слухачів, голос мимохіть починає дрижати, а в серці розливається тепла впевненість: «Маючи таке молоде покоління, можна бути спокійним за майбутнє нашої держави!».

    Апогеєм нашого перебування в школі став урочистий концерт, підготований учнями. Які талановиті діти! Співають, танцюють, розповідають вірші і головне: завжди посміхаються.

    Сказати що ми вдячні учнівському та вчительському складу за організацію такого святкового заходу – це те ж саме що промовчати. Атмосфера домашнього затишку панує в кожному закутку. Відверті посмішки і щирі дитячі очі наповнюють серця добром. Гостинність господаря говорить сама за себе: дві години власного часу Іван Головешко присвятив студентам Університету третього віку (а йому й без того вистачає клопоту у такому господарстві). Тут люблять юність і шанують досвід. Власним прикладом показують дітям, яким повинно бути ставлення до людей літнього віку.

    Залишивши щоденні справи та клопоти, пригощалися солодким короваєм, обговорювали проведену зустріч та ділилися позитивними враженнями. «Ми забули про час і про роки, ніби самі помолоділи», - так говорили всі, провівши лише дві години поруч з дітьми.

    Успіху, добра, миру і процвітання бажають студенти Університету трєтього віку всім, хто знаходиться під дахом Коропської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка.

 

За інформацією територіального центру соціального обслуговування
(надання соціальних послуг) Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь