Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Захід, присвячений гарбузу

Дата: 18.10.2018 16:14
Кількість переглядів: 713

  Фото без описуУрок смаку та користі провели сьогодні в територіальному центрі Коропської селищної ради. Тут його працівники разом зі студентами Університету третього віку приготували гарбузову кашу, печений гарбуз та фреші аж із шістьох сортів цієї «сонячної ягоди».

   У кожному сезоні є своя панацея. У терцентрі постійно ретельно відшукують різні природні секрети і з задоволенням діляться ними зі своїми студентами. Про цілющі властивості гарбуза, якого звуть «сонячною ягодою», можна розповідати годинами, однак тут вибрали кращий спосіб і продемонстрували користь і смак гарбуза, приготувавши страви з нього.

  Як відомо, здавна на картинах, натюрмортах, у віршах і оповіданнях  гарбуз символізував українську господу. Згадайте: «Ходить гарбуз по городу…», навіть у дитячому віршику гарбуз є головним серед всієї городини. От і в терцентрі не могли оминути  увагою це джерело вітамінів та мінералів, доступне кожному.

   Самі студенти принесли близько шести різних видів гарбуза. Обговорили та перевірили смакові якості кожного. Зварили за класичним українським рецептом гарбузову кашу, а також  спекли з цукром та медом два найсолодші різновиди гарбуза.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

А ще гуртом зробили та скуштували фреші з яблук, червоного буряка і моркви. Але до цього уважно прослухали тематичну лекцію. Адже будь-які ліки, навіть природні, можуть стати отрутою, якщо їх неправильно приготувати чи вживати.

Фото без опису

Фото без опису

− Ми переконані самі і запевняємо вас, що природа дає нам безліч корисних і безкоштовних ліків. Треба лише не лінуватися і вміти правильно їх використовувати. І цієї осені серед усіх фруктів та овочів ми обрали і рекомендуємо кожному «сонячну ягоду» – гарбуз. Смакуйте з користю! – радять у терцентрі

 

За інформацією територіального центру Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь