Захід, присвячений гарбузу
Урок смаку та користі провели сьогодні в територіальному центрі Коропської селищної ради. Тут його працівники разом зі студентами Університету третього віку приготували гарбузову кашу, печений гарбуз та фреші аж із шістьох сортів цієї «сонячної ягоди».
У кожному сезоні є своя панацея. У терцентрі постійно ретельно відшукують різні природні секрети і з задоволенням діляться ними зі своїми студентами. Про цілющі властивості гарбуза, якого звуть «сонячною ягодою», можна розповідати годинами, однак тут вибрали кращий спосіб і продемонстрували користь і смак гарбуза, приготувавши страви з нього.
Як відомо, здавна на картинах, натюрмортах, у віршах і оповіданнях гарбуз символізував українську господу. Згадайте: «Ходить гарбуз по городу…», навіть у дитячому віршику гарбуз є головним серед всієї городини. От і в терцентрі не могли оминути увагою це джерело вітамінів та мінералів, доступне кожному.
Самі студенти принесли близько шести різних видів гарбуза. Обговорили та перевірили смакові якості кожного. Зварили за класичним українським рецептом гарбузову кашу, а також спекли з цукром та медом два найсолодші різновиди гарбуза.
А ще гуртом зробили та скуштували фреші з яблук, червоного буряка і моркви. Але до цього уважно прослухали тематичну лекцію. Адже будь-які ліки, навіть природні, можуть стати отрутою, якщо їх неправильно приготувати чи вживати.
− Ми переконані самі і запевняємо вас, що природа дає нам безліч корисних і безкоштовних ліків. Треба лише не лінуватися і вміти правильно їх використовувати. І цієї осені серед усіх фруктів та овочів ми обрали і рекомендуємо кожному «сонячну ягоду» – гарбуз. Смакуйте з користю! – радять у терцентрі
За інформацією територіального центру Коропської селищної ради