A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Взяли участь у наукових читаннях про Миколу Кибальчича

Дата: 23.10.2018 11:40
Кількість переглядів: 765

  Фото без описуТринадцяті наукові читання «Дніпровська орбіта» тривали поблизу Дніпра протягом 18-20 жовтня. Це єдиний захід, що поєднує практиків ракето-космічної галузі, фахівців технічних і біологічних наук, істориків та філософів. Однак нашу увагу цьогорічні читання привертають передусім тим, що їх присвятили 165-річчю від дня народження уродженця Коропа Миколи Кибальчича – винахідника, автора першого проекту реактивного двигуна і літального апарата  для польотів людей. Тому і серед доповідачів заходу були представники Коропщини.

  А точніше, мала батьківщина «зоряного мрійника» була представлена на цьому серйозному науковому заході цілою делегацією. Із візитом на Дніпропетровщині побували начальник відділу культури і туризму селищної ради Людмила Самойловська, директор дитячого табору «Сузір’я» у Вишеньках Володимир Зубов і в.о.директор Коропського регіонального історико-археологічного музею Тамара Гриценко.

  Ця подія стала можливою за сприяння голови правління УМАКО Олега Петрова. Куратором поїздки виступив директор Коропської школи,  голова Чернігівського регіонального відділення УМАКО «Сузір’я» Іван Головешко.

  У наукових обговореннях взяли участь понад 75 учасників з усієї України. Звісно, виступали й представники  Коропщини. Тамара Гриценко передала вітання учасникам із батьківщини Кибальчича та розповіла про діяльність Коропського меморіального музею. Володимир Зубов доповів про життя та діяльність нашого славетного земляка. На заході звучала робота письменниці, журналістки і краєзнавця із Коропа Валентини Михайленко.

Фото без опису

  Презентацію про постать нашого земляка в сучасній історії представив викладач Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара доктор історичних наук Варфоломій Савчук.

Фото без опису

  Також науковці цікаво обговорювали проблеми освоєння космічного простору та використання штучного інтелекту, інженерну етику та аерокосмічну освіту.

 Наприкінці найкращих доповідачів нагородили дипломами, а представникам музеїв вручили  галузеву літературу для поповнення експозиції про авіацію та космос.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь