Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Як співпрацювати із сусідніми громадами – навчали в Коропі

Дата: 22.10.2018 09:59
Кількість переглядів: 555

   Фото без описуСемінар-тренінг на тему міжмуніципального співробітництва територіальних громад відбувся у п’ятницю, 19 жовтня, для працівників ради виконкому Коропської ОТГ.

  Цей захід організував Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Провела його методист Центру Наталія Левченко.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

   Під час навчальної зустрічі радник із питань децентралізації Чернігівського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Людмила Чабак розповіла про можливості, пов’язані зі співпрацею між громадами – як об’єднаними, так і необ’єднаними.

Фото без опису

Фото без опису

  Вона надала інформацію про організацію та форми співробітництва, навела успішні приклади. Також ішлося про державну підтримку співробітництва громад.

  Законодавство таке співробітництво і його загальні засади – це була наступна лекція від заступника начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Олександри Негоди.

Фото без опису

  Також частину зустрічі присвятили обговоренню функцій і завдань старост, а також викликів і разом з тим − можливостей, які принесло їм як колишнім головам сільських рад об’єднання в одну громаду.

Фото без опису

   Наприкінці семінару заступник селищного голови Василь Кравченко подякував лекторам за надання доступної й актуальної інформації, що обов'язково згодиться в подальшому житті об'єднаної громади.

   Під час візиту до Коропа радник із децентралізації Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Людмила Чабак провела консультацію із селищним головою Віктором Журавлем щодо перспектив приєднання до громади сусідніх сільських рад, які за чинним перспективним планом мають увійти до Коропської ОТГ.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь