Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Збільшили фінансування програм соціального захисту та розвитку спорту

Дата: 18.10.2018 18:40
Кількість переглядів: 735

Фото без описуВчора, 17 жовтня, відбулося пленарне засідання 28-ї сесії селищної ради сьомого скликання.

 

Кошти – на соціальну допомогу, спорт і благоустрій

   До низки уже прийнятих раніше цільових програм депутати внесли різні зміни.

 Наприклад, до програми благоустрою території Коропської селищної  ради на поточний рік, про пропоновані зміни якої інформував заступник селищного голови з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури та містобудування Олег Мельоха. Рік тому на благоустрій Коропської громади вже було виділено 4 з половиною мільйони гривень. А згідно рішення від 17 жовтня до цієї суми додали ще 200 тисяч на чистку снігу та обпилку дерев, 130 тисяч  на ремонт дороги в Поліському, і ще 100 тисяч на інші роботи з благоустрою. Також зі спеціального фонду 25 тисяч 900 гривень спрямували на роботи з благоустрою та ще 14 тисяч − на зупинку в Рождественському.

Фото без опису

 

Фото без опису

   Ще  депутати збільшили фінансування Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2018-2021 роки. 100 тисяч, передбачених програмою на поточний рік, виявилося недостатньо для проведення всіх спортивних заходів у громаді – це стосується і дитячого, і ветеранського, і молодіжного спорту. А тому й вирішено було додати 30 тисяч на поточний рік, і ще додатково по 30 тисяч на наступні три роки, поки діятиме ця програма. Тому тепер загальне її фінансування складає 560 тисяч гривень.

  Внесли зміни і до програми із соціального захисту та підтримки громадян Коропської селищної ради на 2018 рік, що була прийнята торік восени.

  Як інформувала начальник відділу соціального захисту Лариса Ларченко, виникла необхідність у збільшенні обсягів її фінансування. Було запропоновано спрямувати  ще 50 тисяч для напрямку допомоги на лікування, і 5 тисяч – на надання допомоги на поховання.

  − Ми думали,  що вже не будемо до кінця року «поповнювати» цю програму. Але дуже багато людей звертаються по допомогу, особливо з онкологією… Тож ми маємо хоч якось підтримати цих громадян, − так казав депутатам селищний голова Віктор Журавель, прохаючи підтримати фінансові зміни. Пропозицію селищні обранці схвалили, тож загальна сума фінансування програми складає 213 тисяч.

 

   Внесли під час вчорашньої сесії і зміни до бюджету та здійснили перерозподіл деяких видатків.

   Так 70 тисяч спрямували у районний бюджет на фінансування програм соціального захисту. З них 10 тисяч 400 гривень − на медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, 15 тисяч гривень на оплату послуг особам, які обслуговують нездатних до самообслуговування, 30 тисяч 200 – на надання допомоги за зверненнями і на допомогу сім’ям загиблих в АТО та Афганістані.

   Також із власних доходів спрямовано 219 тисяч  800 гривень на заробітну плату працівників територіального центру, 30 тисяч – на оплату праці КСК «Аполлон», 200 тисяч на фінансування програми з благоустрою території Коропської селищної ради.

   Окрім того вирішено направити 130 тисяч на поточний ремонт дороги в Поліському (за рахунок зменшення коштів на утримання апарату селищної ради).

Фото без опису

 

Музей обігріватимуть спеціальними лампами

   Сьогодні на обігрів чималого приміщення регіонального історико-археологічного музею витрачаються значні коштів. Біда в тому, що і  тепла, попри зусилля, немає. Тож будуть пробувати альтернативу, яка допоможе зекономити, і разом забезпечити теплом і працівників, і відвідувачів закладу  – це спеціальні лампи обігріву. Аби їх придбати, здійснили перерозподіл призначень по відділу культури і туризму.

   Також за певним перерозподілом 30 тисяч гривень направили на придбання комп'ютерної техніки в Коропський БК, ще  7 тисяч 100 гривень – на котел у старостат у Билці і 13 тисяч 400 – на програму з благоустрою.

 

Підтримали медиків

   На селищну раду надійшло звернення від головного лікаря центральної районної лікарні стосовно складної ситуації з виплатою заробітної плати. Як розповіла начальник фінансового управління Наталія Басанець, був проведений аналіз можливостей селищного бюджету. В результаті депутатам запропонували  проект рішення із передачі 250 тисяч у районний бюджет для виплати заробітної плати нашим медичним працівникам. З них 150 тисяч підуть на заробітні плати працівникам ЦРЛ, решта 100 тисяч – на первинну ланку.

 

   Також затвердили нову редакцію структури та граничної чисельності працівників територіального центру (за рахунок скорочення сторожа в Нехаївське відділення додали одну необхідну посаду молодшої медичної сестри).

На сесії відбулося затвердження нового статуту  комунального підприємства «Благоустрій сервіс» (у відповідності до ЗУ «Про місцеве самоврядування його керівника призначатиме та звільнятиме з посади селищний голова, хоча до цього за статутом ці кадрові зміни мала погоджувати сесія; також конкретизували деякі види діяльності підприємства).

   Інші розглянуті питання стосувалися земельних відносин та управління комунальним майном.

Фото без опису

 

 Громадські пасовища у ряді сіл прийняли у  комунальну власність

   На вчорашньому сесійному зібранні депутати внесли зміни до програми створення громадських пасовищ на території селищної ради на 2018 рік. Як повідомила начальник земельного відділу Лариса Дорошенко, під час виготовлення документації на пасовища по селах Шабалинів, Билка і Вільне були зекономлені кошти. Тож депутатам у проекті запропонували проголосувати за те, аби на решту виготовити документацію на пасовище в Карильському.

Фото без опису

   До того ж селищні обранці надали згоду на прийняття у комунальну власність селищної ради із державної земельних ділянок для сінокосіння та випасання худоби загальною площею 765 гектарів. Це громадські пасовища у Нехаївці, Риботині, Городищі, Карильському, Краснопіллі і Коропі, процес оформлення яких уже остаточно завершився.

 

   Також підтримали звернення Борзнянського лісового господарства. Підприємству до кінця року видали дозвіл на спеціальне використання природних ресурсів для рекреації згідно лімітів на спеціальне використання природних ресурсів (ландшафтний заказник місцевого значення «Жорнівський бір»).

 

   На початку зібрання за традицією привітали оплесками колег, які у міжсесійний період відсвяткували дні народження – керівника КП «Благоустрій» Сергія Мурашка, депутатів Галину Матвієнко і Віктора Вараву.

    На сесію були запрошені члени виконавчого комітету і працівники виконавчого апарату селищної ради.

    У голосуванні участь взяли 15 депутатів із 26 обраних.

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь