A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На честь наших захисників

Дата: 13.10.2018 23:16
Кількість переглядів: 639

  Фото без описуУрочисті заходи з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва, що святкується 14 жовтня, відбулися у п’ятницю в Коропі.

  Не так давно в календарі особливих дат українців з’явилася ще одна – День захисника України. Щоправда, і до визнання цього дня святковим на державному рівні він особливо шанувався в народі. Адже 14 жовтня святкується день Покрови Пресвятої Богородиці. Знаємо, що Покрову особливо шанувала козацька спільнота, традиції мужності і звитяги якої продовжують нині сучасні захисники нашої незалежної держави. І хоч нинішні козаки й не носять шаблі, але мають у серці мужність, відвагу, загострене почуття справедливості і любові до рідної землі. Вони боронили свій рідний край під час минулих воєн, захищали й захищають свою землю на українському сході.

   Задля їхнього вшанування у передсвятковий час, 12 жовтня, в будинку культури зібралися представники влади, різних установ та організацій і громадськість.

   Несправедливо було б назвати проведене дійство просто святковим концертом. Дуже теплими були ці заходи шани, поваги, визнання в честь наших героїв. Справді – особливими.

  Розпочинаючи їх, зі словами вітань із святкової трибуни звернувся до всіх присутніх виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Віктор Кузуб.

Фото без опису

  Хвилиною мовчання весь зал вшанував тих, хто віддав життя за Україну. Взагалі ж щемливою ниточкою впродовж свята протягнулася складена данина шани і поваги нашим землякам, учасникам АТО, яких немає нині серед нас…

Фото без опису

В їхню честь виконали пісню, про них показали невеликий фільм – із світлинами, такими життєрадісними, щасливими, безтурботними.

Фото без опису

  Вшанували на заході і їхніх рідних, які назавжди втратили через страшні події на сході своїх кровинок.  Вклонилися материнському подвигу, хоч це горе ніхто й ніколи вже не в силі відняти.

Фото без опису

Фото без опису

  Не просто через традицію, а дійсно за заслуги відзначили на сцені наших захисників. Нагороди за збереження суверенітету та територіальної цілісності держави, проявлені мужність і відвагу вручали в.о голови РДА, заступник голови районної ради Олександр Романченко, Коропський селищний голова Віктор Журавель.

Фото без опису

  Почесні грамоти та подяки отримали Олександр Негрій, Сергій Пасько, Віктор Кузюра, Павло Дроздов, Григорій Митько, Володимир Доля, Євгеній Котенко, Олександр Безус, Володимир Панченко. Нагороджених зал привітав оплесками.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Також зі словами вітань виступили т.в.о. військового комісара Микола Хілько, голова Спілки учасників АТО Коропського району Олександр Негрій.

Фото без опису

Фото без опису

 Далі пройшла церемонія нагородження наших захисників президентськими відзнаками за участь в антитерористичній операції.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 Чимало художніх патріотичних номерів подарували публіці учасники яскравих співочих та хореографічних колективів Коропського краю.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Також у фойє закладу всі охочі могли переглянути дитячі малюнки із виставки під назвою «Такими ми знаємо наших захисників».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Після завершення урочистого зібрання його учасники колоною шани вирушили до меморіалу Небесній Сотні та загиблим воїнам АТО. Тут разом уклонилися світлій пам’яті наших збройних захисників і поклали до монументу осінні квіти.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь