A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Ходили три тижні, мов на другу роботу: у неділю в Коропі святкували відкриття нового дитячого майданчика

Дата: 02.10.2018 12:59
Кількість переглядів: 1580

Фото без опису  Захотіли  − зорганізувалися – залучилися підтримкою − стали до праці − радіють результату. Ось такий алгоритм дій  жителів вулиці Ігоря Шкляра в Коропі та сусідніх вулиць, завдяки ініціативі яких у тутешньої малечі нещодавно з’явився спортивно-дитячий майданчик. Він великий, із багатьма елементами, а головне – зроблений із любов’ю та власноруч.

  Ідея побудувати місце відпочинку для малечі належить місцевій жительці Ірині Євтушенко. У неї підростає внук, тож тема дитячого дозвілля їй дуже близька. Однак на рідній вулиці майже не було нормальних умов для активного відпочинку дітям. Із ідеєю створити таку зону вона звернулася до депутата селищної ради Владислава  Яцечка. Він одразу ж пройнявся цією шляхетною ідеєю. Але було одне «але». Майданчик  на цій вулиці не було б де встановити. Але вихід знайшли.

  − Може, ви були у нас, то знаєте – у нас дуже вузько на вулиці, діткам ніде гратися, − розповідає Ірина Михайлівна. − Та якось приїхав Владислав Михайлович Просол, він родом звідси, а зараз живе у Білорусі. Ми його попросили, і він погодився виділити частину своєї ділянки.

  Тож коли дозвіл будувати майданчик був, одразу ж приступили до роботи.

  − Зробили за три тижні, − радіє Ірина Михайлівна. – Ходили щодня, наче на другу роботу.  А хто міг – працював і вранці, і ввечері.

   Добра справа об’єднала багатьох людей. Працювали сім'ями жителі не лише вулиці Ігоря Шкляра, а і сусідніх. Несли з дому фарбу, матеріали – у кого що було.

Фото без опису

   Депутат селищної ради Владислав Яцечко і сам активно працював, і зміг підключити до справи ще і багатьох друзів та товаришів.

  А на заклик відгукнулося чимало спонсорів і помічників. Меценатів у цій справі було дуже багато. Одним із перших став Юрій Свердлов – привіз вантажівку піску. Гойдалку надало комунальне підприємство селищної ради «Благоустрій» (керівник Сергій Мурашко). Дитячу гірку подарувала завідуюча ДНЗ «Дзвіночок» Алла Трейтяк. Директор «Агролісгоспу» Віктор Мальцев допоміг із матеріалами, Андрій Шило придбав волейбольну сітку, та і сам залюбки ставав до праці. Труби для турніків привіз Іван Грибань. Євген Лега та Юрій Козачок допомогли із фарбою, Руслан Марченко та Олександр Пацюк – пиломатеріалами. Також Сергій Мальцев допомагав фарбою і фінансами. Автомобільні покришки надали Геннадій Годун та Станіслав Савченко. Простягнули руку допомоги також Олена Клімова, Василь Перепадя.

   Пісочницю і симпатичний паровозик, яскраву машинку з коліс і «сонечка»  змайстрували «золоті» руки  самих місцевих жителів. Турніки теж робили самі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Святкове відкриття спільного дітища відбулося минулої неділі, 30 вересня – у християнське свято Віри, Надії, Любові і Софії. Для малечі приготували ігри, розваги і навіть фейєрверк. Його і солодкий стіл для хлопчиків і дівчаток   організував Сергій Мальцев.  Цей день став справжнім святом для дорослих та дітей.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Також запросили ієромонаха Нектарія, який освятив майданчик.

Фото без опису

   − Ми дуже старалися, − каже Ірина Євтушенко. – Плануємо продовжувати вдосконалення майданчика і далі. Шкода тільки про одне, що пізно почали, до холодів уже залишилося мало часу. Але уже з весни будемо працювати, бо ще багато чого хочеться зробити на нашому майданчику.  Всі дуже радіють  результату. Але обов'язково зазначте, що основна заслуга в тому, що у нас є такий майданчик, належить нашому депутату Владиславу Івановичу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь