A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Звітували про готовність до зими

Дата: 29.09.2018 14:49
Кількість переглядів: 848

   У четвер, 27 вересня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Коропської селищної ради, одним із ключових питань якого був аналіз готовності житлово-комунальної сфери ОТГ до роботи восени і взимку.

   Розпочали, як завжди, із розгляду питань, що стосуються сфери фінансів. На розгляд членів виконкому винесли для затвердження план заходів щодо забезпечення складання проекту селищного бюджету на 2019-й рік та прогнозу селищного бюджету на 2020-2021-й роки. У ньому детально прописані дії і завдання для відділів селищної ради та її структурних підрозділів. Рішення виконкому буде розміщене на офіційному сайті Коропської селищної ради.

   Також начальник фінансового управління Наталія Басанець представила проект рішення щодо внесення змін до показників селищного бюджету на поточний рік.

  По-перше, доходи загального фонду збільшено на 10 тисяч гривень. Це надходження із районного бюджету на підтримку діяльності районного відділення  «Товариства Червоного Хреста» до кінця року. Також до бюджету селищної ради збільшено надходження по медичній субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 1 мільйон  126 тисяч 200 гривень. Це кошти на фінансування первинної ланки медицини до кінця року. З 1 жовтня на відносини із державним бюджетом по заключених деклараціях галузь не вийде, тож до кінця року їй надається субвенція, як і раніше  (в частині селищного і районного бюджетів).  Ці кошти медичної  субвенції будуть передані в районний бюджет.

   Також розглянули пропозиції щодо перерозподілу видатків.

  Під час розгляду питання про готовність об’єктів комунальної власності селищної ради до роботи в осінньо-зимовий  період зі співдоповідями виступили керівники КП «Вода» та КП «Благоустрій», очільниця відділу соціального захисту населення, головний бухгалтер відділу культури і туризму.

  Як повідомив  Анатолій  Кузьменко, інформуючи про готовність до зими закладів культури в селах, на сьогодні підписаний договір із Коропським лісгоспом на 352 кубометри дров, які завозитимуться по мірі рубок. Протягом вересня придбано дві бензопили – для Краснопільського та Карильського будинків культури. В Атюшівському будинку культури необхідно утеплити вікна та двері і теж придбати бензопилу – заклад великий, об’єми дров значні.

  За інформацією начальника відділу соціального захисту населення Лариси Ларченко, стаціонарні відділення територіального центру соціального обслуговування в Нехаївці та Шабалинові до опалювального сезону підготовлені в повному обсязі.

  Забезпеченість твердим паливом (дровами і торфом) сягає 100% і більше. Утеплено, де це було потрібно, вікна і двері. Перевірено технічний стан електромережі, пожежних резервуарів, первинних засобів пожежогасіння. У відділенні денного перебування територіального центру діє «банк одягу», що був у вжитку. Працівники відділення провели інвентаризацію теплого одягу, взуття та білизни для надання екстреної допомоги в осінньо-зимовий період. На випадок стихійного лиха та відімкнення електроенергії відділення стаціонарного догляду забезпечені енергогенераторами.

   Заслухали також і звіт директор КП «Вода» Івана Бориска щодо підготовки до опалювального сезону.

  Як він повідомив, перевірено наявність люків, усунуто недоліки, зроблено промивку мережі. Також провели гідравлічні випробування, замінили аварійні ділянки водопроводу тощо. Роботи з утеплення свердловин розпочнуть із понеділка.

  Про підготовку до зими комунального підприємства «Благоустрій» звітував його директор Сергій Мурашко.

  Згідно його виступу, підприємство на 100% забезпечене дровами. Для чистки снігу на дорогах підготовлене навісне обладнання, закуплені лопати для чистки тротуарів. Є договір із райавтодором на вивезення сольово-піщаної суміші для посипки слизьких шляхів. Підприємство забезпечене паливо-мастильними матеріалами для чистки снігу в Коропі і на території ОТГ.

Після звіту керівника комунального підприємства селищний голова Віктор Журавель звернув увагу на вжиття всіх необхідних заходів у майбутньому, аби не допустити ситуації із пізнім чищенням тротуарів, як було минулу зиму.

 

   Підсумувала готовність об’єктів комунальної власності до зими із зазначенням її задовільного рівня головний спеціаліст відділу комунального майна і житлово-комунального господарства Людмила Двойнос.

 Наступним рішенням члени виконкому створили комісію з обстеження будівель аптек в Оболонні та Нехаївці, які можуть бути безоплатно передані до комунальної власності селищної ради. Також розглянули заяви громадян. Було ухвалене рішення про знесення аварійних зелених насаджень у Коропі.

   На засіданні виконкому також внесли зміни до вже затвердженої раніше  Програми створення громадських пасовищ на території Коропської селищної ради на 2018-й рік. За її первинним варіантом було передбачене оформлення документів на пасовища у трьох селах (Шабалинів, Билка, Вільне). Як інформувала начальник земельного відділу Лариса Дорошенко, передбачені кошти вдалося зекономити, тому й вирішено було на них оформити документи ще і по Карильському. Відтак усі громадські пасовища вже будуть оформленими.

   Останнім питанням затвердили орієнтовний план роботи виконавчого комітету на четвертий квартал цього року.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь