A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Маршрут благодійності Короп-Шабалинів

Дата: 28.09.2018 08:59
Кількість переглядів: 1416

   Фото без описуНещодавно партія із семи дороговартісних візків для людей із обмеженими фізичними можливостями завдяки благодійнику із організації «Адра України» прибула на Коропщину. Ще раніше шість візків цього ж походження безкоштовно роздали жителям Коропщини. А цього тижня перші візки із другої партії були доставлені літнім людям із Шабалинова та Коропа.

  Дуже потужно про себе заявляє Коропський відокремлений підрозділ  обласної організації Товариства Червоного Хреста. Його очільниця Таїсія Онопка – постійно у пошуку спонсорів і тих, хто може надати допомогу людям, які її найбільше потребують… Та одного дня на неї сам «вийшов» благодійник – служитель церкви Микола Коряков. Він сам давно співпрацює із зарубіжними благодійними організаціями, надає допомогу людям по всій Україні. А для Коропщини запропонував інвалідні візки закордонного виробництва. Таїсії Михайлівні ж належало знайти тих земляків, які їх найбільше потребують, та оформити документи. І знайти спосіб доставки візків із Білої Церкви. За цим вона звернулася до Михайла Півня – і він допоміг.

  Не була осторонь доброї справи і селищна рада. Таїсія Михайлівна звернулася до селищного голови Віктора Журавля – і була вирішена проблема з транспортом, пальним, також надано супровід.

  Кілька днів тому доставили нову парію із семи візків, і одразу ж почали роздавати їх.

  У четвер, 27 вересня, Таїсія Онопка разом із благодійником Миколою Коряковим та начальником відділу соціального захисту Ларисою Ларченко розвезли перші візки.

   Спочатку коропська делегація навідалася із подарунком до оселі Володимира Миколайовича та Катерини Василівни Шеші.

Фото без опису

  79-річний чоловік сам родом із Менщини. Колгоспній праці Володимир Миколайович віддав 40 років життя – трудився в Шабалинові зоотехніком. Роки беруть своє, хвороби насідають… Чоловік втратив одну ногу, іншу важко і довго лікували.  Пересувався донедавна пенсіонер на старенькому візочку, тож обновці дуже зрадів. Хоч і чоловік – але дякував зі сльозами в очах.

  Відвідали ще одну шабалинівську трудівницю. 78-річна Валентина Василівна Гриценко теж тяжко працювала все життя по наряду… І в свою осінь життя ледве пересувається на милицях. із проханням надати візок до Червоного Хреста звернулися доньки Валентини Василівни.

Фото без опису

   Тепер зі зручним візком жіночці буде простіше: і до телевізора легко дістатися, легше сидіти за столом, та і по теплу на вулиці «погуляти» з подругами-сусідками…

  Заїхавши в Шабалинів, група небайдужих до людських проблем не могла оминути відділення стаціонарного догляду для стареньких. Вони тепло поспілкуватися із підопічними та персоналом, поцікавитися умовами, чи тепло у палатах та коридорі, поговорити про життя-буття та привітати стареньких із прийдешнім святом – Днем людей похилого віку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Після цього шлях проліг на Короп. Тут візок відвезли 80-річній Надії Іванівні Бондаренко – у минулому працівниці райлікарні. Вона неабияк зраділа безкоштовній допомозі і щиро дякувала благодійнику та гостям її оселі.

Фото без опису

    − Надзвичайно приємно брати участь у творенні добра для людей, − поділилася після виконання запланованого очільниця районного «Червоного хреста» Таїсія Онопка. – Радієш, коли чуєш слова вдячності за проявлену увагу та підтримку. Адже «дякую!» на першому плані в діяльності нашої організації. У свою чергу, я вдячна всім благодійникам. Дякую також і селищній раді за те, що діє програма підтримки «Червоного Хреста», селищному голові за постійне сприяння, розуміння проблем, надання транспорту для доставки гуманітарної допомоги, як-от ці коляски.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь