Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Вшанували захисників Коропщини

Дата: 22.09.2018 12:38
Кількість переглядів: 974

Фото без опису  Цими вересневими днями наш Коропський край, як і вся Чернігівщина, відзначає 75-ту річницю вигнання нацистських окупантів. З нагоди цієї пам’ятної дати вчора, 21 вересня, в Коропі відбулися урочисті заходи.

   До того ж, у спільному святкуванні об’єднали кілька дат. А саме День миру, що Україна відзначає разом із усім світом 21 вересня, та День партизанської слави – 22 вересня.

  Участь у заходах взяли представники влади, члени районної ветеранської організації, працівники організацій та установ, учнівська молодь, громадськість.

 Мітинг розпочався урочистою ходою на чолі із музикантами духового оркестру та церемонією покладання квітів до меморіалів на Алеї Героїв у середмісті.

Фото без опису

Фото без опису

   Біля меморіалу Скорботна Мати відбувся мітинг-вшанування пам’яті загиблих земляків та воїнів-визволителів.

Фото без опису

Фото без опису

Сьогодні ми віддаємо данину поваги тим, хто героїчно боронив рідну землю зі зброєю в руках, хто метр за метром, село за селом звільняв Україну від ворога. Ми вшановуємо пам’ять тих, хто загинув за Батьківщину, за свободу нашого краю. Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв, які подарували нам право вільно жити на рідній землі, − сказав у своєму зверненні селищний голова Віктор Журавель.

Фото без опису

  Усі присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто визволяв наш край від ворога у роки Другої світової війни та тих, хто у наш час віддав своє життя  за незалежність та територіальну цілість України.

  Тепло і з повагою відзначили ветеранів, яких, на жаль, уже так мало лишилося серед нас… Грамоти та подяки селищного голови за значний внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди 75-річчя визволення району отримали Яків Андрійович Юденок, Андрій Лазарович Горовий, Ілля Іванович Черниш та Олександр Сергійович Попок.

   Із привітанням виступив голова районної організації ветеранів війни та праці Микола Заболотний.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Оскільки в урочистостях були поєднані теми війни та миру, захід ніс в собі також життєствердний настрій, надію на мир, добро і злагоду. Саме це висловив у своєму вітальному зверненні представник молодого покоління – учень Коропської школи Віталій Смоловик.

 Аматори Коропського будинку культури та вихованці Центру дитячої та юнацької творчості представили тематичні художні номери.

Фото без опису

Фото без опису

  Після завершення урочистої частини священнослужителі провели літургію за упокій усіх борців за волю і свободу нашого народу, і помолилися за мир в Україні. До молитви долучилися усі присутні.

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь