A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Вшанували пам’ять випускника школи, котрому судилося стати героєм…

Дата: 13.09.2018 17:11
Кількість переглядів: 929

  Фото без описуУ Коропській школі є чимало різних традицій. Одна із них, на жаль, сумна і щемлива, сьогодні зібрала учнівську спільноту і педагогів та гостей закладу на шкільному ґанку. Цієї днини свій 32-й день народження мав би святкувати випускник школи Ігор Шкляр. Але чотири роки тому молоде життя обірвалося через рани, отримані в зоні АТО. Вшанувати пам’ять героїчного земляка діти прийшли до меморіальної дошки, встановленої в честь воїна.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

  …Стрілець – помічник гранатометника 41-го батальйону територіальної оборони Чернігівської області «Чернігів-2» Ігор Шкляр участь у антитерористичній операції брав із червня 2014-го. Продемонстрував себе надійним, відважним, «універсальним» і працьовитим… Але в середині серпня під час мінометного обстрілу отримав важке поранення на блокпосту біля Дебальцевого Донецької області. Попри зусилля медиків врятувати життя 27-річного коропчанина не вдалося.

  Сьогодні, в день його народження, свою шану і глибоку повагу, жаль за тим, що доводиться жити в той час, коли на сході гинуть земляки, діти висловлювали прозою і віршами. Пам’ять усіх тих, хто відійшов у вічність у боротьбі за Україну вшанували хвилиною мовчання.

Фото без опису

  Зі сльозами на очах про свого учня розповіла класний керівник Ігоря Шкляра Галина Головешко. Тихий, трохи сором’язливий, хоч і не відмінник навчання, просте дуже старанний і здібний, багатий людськими чеснотами − справедливий, чесний, товариський і працьовитий. Опора, надія… Таким він запам’ятався і вчителям, і однокласникам.

Фото без опису

  А ще Галина Василівна розповіла дітям, як колись давно, ще коли і уявити не можна було, що мирне небо буде затьмарене, коли юний Ігор сидів за шкільною партою, перед усім класом вона мимоволі сказала, що хлопець буде свого часу відомим, справжнім героєм... І це, певною мірою, так. Сьогодні його іменем названа вулиця в Коропі, він відзначений орденом «За мужність» III ступеня, його ім’я викарбуване на дошках та меморіалах, записане в книги про українських захисників. Але Ігоря немає. На жаль…

  Також до учнів звернувся представник районного військового комісаріату Андрій Шурубура, який навчався із Ігорем Шклярем у паралельному класі.

Фото без опису

У словах військовослужбовця прозвучало те, що часто помилково вважається другорядним. Процитувавши рядки Павла Тичини, що вчать патріотизму, він закликав юних земляків не цуратися своїх культури й мови. Адже, за словами гостя, чим вищий у людей рівень національної свідомості, тим нижчі шанси ворожих (і успішних) зазіхань на нашу землю, тим менша імовірність кривавих подій, лиха, загибелі мужніх захисників, яким був Ігор Шкляр.

  На завершення уроку пам’яті й шани до меморіальної дошки присутні поклали квіти.

Фото без опису

Фото без опису

  Наприкінці заходу всі разом пішли на Алею Героїв і  там уклонилися меморіалу нашим землякам, загиблим у зоні АТО.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь