A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На сесії перерозподілили кошти і встановили «Укрпошті» мінімальну орендну плату для відділень зв'язку

Дата: 11.09.2018 18:44
Кількість переглядів: 738

Фото без описуСьогодні в селищній раді відбулося пленарне засідання 27 сесії сьомого скликання.

Очільника Билського старостинського округу Івана Пупія привітали із отриманням Почесної грамоти Верховної Ради України

  За традицією пленарне засідання почали із привітань. Нещодавно староста Билського старостинського округу Іван Пупій був удостоєний високої нагороди.  Розпорядженням Голови Верховної Ради від 05.07.2018 року за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток територіальної громади, активну громадську діяльність, сумлінну працю та високий професіоналізм його було нагороджено Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом». Почесну грамоту підписав Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

 Урочисте вручення нагороди Івану Дмитровичу відбулося в рамках святкування Дня Державного Прапора у Качанівці Ічнянського району ще 23 серпня. Грамоту староста отримав із рук заступника голови обласної ради Валентина Мельничука.

  А сьогодні в сесійній залі очільника Билки квітами й оплесками привітали колеги і побажали подальших професійних здобутків та довгих років праці на благо людей.

Фото без опису

  Також цього дня завершилася вітальна естафета із вручення очільникам старостинських округів нагород за розвиток і підтримку спортивної галузі. Подяку селищного голови за вагомий внесок у розвиток спорту громади, заохочення молоді, організацію та участь сільської команди в різних спортивних змаганнях отримав староста Лукнівського старостинського округу Володимир Сивець.

Фото без опису

Збільшення доходної частини бюджету: як розподілили кошти?

  111 питань, більшість із яких – земельні − були винесені на розгляд депутатів. Розпочали із тих, що стосуються фінансів.

Фото без опису

  Звіт начальника фінансового управління Наталії Басанець про виконання бюджету за 2 квартали 2018 року розглянули в режимі «питання-відповідь», оскільки пленарному засіданню передували засідання постійних комісій, де бюджетне питання детально розглянули. Також депутати взяли до відома звіт про те, що кошти резервного фонду не витрачалися.

Фото без опису

  Також на розгляд депутатів сьогодні винесли деякі бюджетні зміни.

  Так доходна частина бюджету селищної ради збільшується. 1 мільйон 3 тисячі 600 гривень – додаткова дотація з обласного бюджету на здійснення переданих із державного бюджету видатків на утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної дотації із держбюджету. 120 тисяч − надходження із бюджету селищної ради Сосницької ОТГ, 20 тисяч – надходження з районного бюджету.

  На сьогоднішній сесії були розподілені напрями використання цих коштів. 120 тисяч, наданих із Сосницького бюджету (як повідомлялося раніше, діти із тамтешньої уже закритої школи в селі Пекарів навчатимуться у Шабалинові) будуть спрямовані на заробітну плату, підвіз учнів, харчування та енергоносії. 20 тисяч гривень, наданих із районного бюджету, витратять на підвіз дітей із Сохачів та Райгородка до шкіл громади.

  Кошти додаткової державної дотації спрямують на заробітні плати обслуговуючому персоналу шкіл і на опалення Коропської ЗОШ.

  Окрім того, здійснили зміни стосовно перерозподілу між видатками селищного бюджету, аби фінансово забезпечити першочергові. Зокрема, у зв’язку з тим, що основна робота з виготовлення Генерального плану Риботина проводитиметься наступного року, на цей рік фінансове забезпечення програми зменшили.

  109 тисяч змогли зекономити із суми, виділеної на капремонт дитячого садка «Дзвіночок» у Коропі. Загалом же було перерозподілено 374 тисячі. На які саме видатки? По-перше, за зверненням Коропської центральної районної лікарні спрямували 58 тисяч у районний бюджет на придбання інсуліну; 12 тисяч – у районний бюджет на придбання котла в амбулаторію в Карильському; 20 тисяч – на придбання матеріалів у дитсадках селищної ради; 73 тисячі – для нанесення на покрівлю Коропської школи спеціальної речовини для пожежної безпеки; 10 тисяч – на придбання бензопили в Атюшівську ЗОШ і 17 тисяч на ремонт спортзалу цієї школи; 25 тисяч – на ремонт порогу в Коропській ЗОШ; також 26 тисяч додали на програму по спортивних змаганнях; 44 тисячі направили на придбання котла у стаціонарне відділення в Нехаївці, 49 тисяч – на забезпечення газом шкільних автобусів. Також даним рішенням депутати передали власні доходи селищної ради у сумі 300 тисяч на забезпечення заробітної плати працівникам галузі охорони здоров’я (із них 60,5 тисяч на ЦРЛ, решта – на установи первинної ланки).

Підтримали пошту в селах і районну газету

  Одним із питань порядку денного пленарного засідання було «Про оприлюднення проекту регуляторного акту «Про внесення змін та доповнень до рішення селищної ради від 30.05.2018 року №1737 «Про врегулювання питань оренди майна комунальної власності Коропської селищної ради».

 Щодо змін інформувала начальник відділу комунального майна, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Тетяна Свердлова. Аби не допустити у старостинських округах закриття поштових відділень, орендну плату їхніх приміщень встановили в розмірі 1 гривні в рік. Таку ж орендну плату встановили і для приміщення, де розміщується редакція газети «Нові горизонти».

 Наступним рішенням депутати затвердили правила благоустрою на території всієї селищної ради, передали на балансовий облік відділу культури і туризму танцювальний майданчик у парку імені Миколи Кибальчича, що був у комунальній власності селищної ради. Розглянули і підтримали відповідним рішенням питання, що стосувалися змін до структури і граничної чисельності працівників установ, управління майном та деякі інші. Обширним був блок «земельних» питань.

Депутат закликав підтримати його ініціативу створити дитячий майданчик

  Після розгляду всіх питань порядку денного сесії у питанні «Різне» слово взяв депутат по виборчому округу №7 (смт Короп) Владислав Яцечко.

Фото без опису

 Він повідомив про те, що разом із ініціативними виборцями на своєму «кутку» хоче спорудити дитячий майданчик. Роботи хочуть виконати своїми силами, а із проханням про спонсорську допомогу написали листи народним депутатам, також звернулися до місцевих підприємців. На сесії Владислав Яцечко попросив підтримки комунального підприємства «Благоустрій» і керівника «Агролісгоспу» − депутата селищної ради Віктора Мальцева. Необхідну підтримку з боку місцевої влади пообіцяв і селищний голова Віктор Журавель.

До уваги охочих робити добрі справи для Коропщини! Наступного тижня планується «суботник» із фарбуванням перил мосту через Десну і прибиранням території поряд

 На завершення пленарного засідання слово взяв селищний голова і закликав усіх небайдужих взяти участь у заході на благо усіх нас.

Усі ви прекрасно знаєте наші біди по дорозі Т 25-16 (Сосниця − Короп, − ред.) , як ми «вибивали» кошти для її ремонту, скільки разів їздили до Києва, скільки до нас приїздили представники «Укравтодору»… Все-таки вона ремонтується і сьогодні процес на завершальному етапі. Але ще коли ми домовлялися, в «Укравтодорі» просили нас у міру своїх можливостей очистити біля мосту територію, яка заросла. Цього тижня працівники комунального підприємства обкосять цю ділянку, обріжуть частину дерев. А наступного тижня організуємо «суботник». І працівники селищної ради там будуть, також районна рада долучається, різні підприємства. Тож давайте попрацюємо, приберемо, пофарбуємо перила, − закликав Віктор Журавель.

Зауважимо: взяти участь у заході можуть усі охочі. А про точну дату та час його проведення буде повідомлено додатково.

  Пленарне засідання провів селищний голова Віктор Журавель. Явка депутатів була досить високою – із 26 обраних до ради на сесію завітав 21 обранець. На сесії були присутніми члени виконавчого комітету, працівники виконавчого апарату селищної ради, старости старостинський округів, представники засобів масової інформації.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь