Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Вікторії Чечевиці із Рождественського та Валерії Гончаровій із Понорниці паспорти урочисто вручили у Качанівці

Дата: 29.08.2018 10:55
Кількість переглядів: 718

   Фото без описуЗдібні, старанні  та обдаровані юні представниці Коропщини стали учасниками щорічної акції «Я − громадянин України» і свій перший важливий документ отримали із рук начальника управління Державної міграційної служби в області Ксенія Лук’янець.

   Разом із нашими дівчатами паспорти отримали ще 33-є юнаків та дівчат зі всієї Чернігівщини.

  Цей традиційний захід із відзначення представників молодого покоління, які мають яскраві успіхи у навчанні, шкільному та позашкільному житті, відбувся 23 серпня в рамках святкування Дня Прапора України.  

   Для проведення свята щороку обирають красиве історичне місце. Наприклад, в один із минулих років обласний захід відбувся у Батурині. Цьогоріч він пройшов на території національного історико-культурного заповідника «Качанівка», що на Ічнянщині.

   Тут біля ошатного палацу Тарновських зібралися представники органів влади, громадськості та військові. У ході святкування в урочистій атмосфері юнакам та дівчатам вручили паспорти.

   Хто ж вони – дівчата, які на заході представляли Коропщину?

  Про успіхи своєї учениці нам розповіла директор Понорницької школи Інна Чепік. 11-класниця Валерія Гончарова – відмінниця навчання, активна учасниця художньої самодіяльності, займається співом і танцями, чудово декламує вірші. Валерія –активна учасниця олімпіад. Цьогоріч стала переможницею ІІ (районного) етапу олімпіади з англійської мови, була учасницею ІІІ етапу.

   Досягненнями учениці Рождественської ЗОШ І-ІІІ ступенів Коропської селищної ради Вікторії Чечевиці  поділився директор закладу Іван Ігнатенко:

   − Вікторія – відмінниця навчання, учасниця обласних олімпіад із української мови, історії, інформатики та російської мови. На олімпіаді з російської вона цьогоріч отримала диплом за ІІ місце, з української мови стала 6-ю, з історії − 10-ю. Також вона є переможницею районних мовознавчих конкурсів імені Тараса Шевченка та імені Петра Яцика, переможниця обласного конкурсу імені Петра Яцика, постійною учасницею різних інтерактивних конкурсів.

Фото без опису
Валерія Гончарова (зліва) та Вікторія Чечевиця

   За нагоди ми запитали у Вікторії Чечевиці про враження від поїздки і про те, які почуття викликала в неї така подія як отримання паспорта громадянина України.

   − Мабуть, це відповідальність. Також, усвідомлення того, що я вже є громадянкою України, маю свої права і обов’язки. А ще − відчуття того, що я стаю частинкою цієї країни, − поділилася Вікторія.

   Окрім паспорта, кожному юнаку та дівчині вручили видання «Кобзаря» Тараса Шевченка та український прапор.

   − Вікторіє, ми чули, що прапор Ви хотіли віддати школі?

   − Так, як буде час, то обов’язково віднесу його до школи. Ну а «Кобзар» залишу собі. Адже вважаю, що це та книга, яка має бути в  кожного.

   А ще дівчатам дуже припала до душі екскурсія визначними місцями, гарні тамтешні краєвиди та історичні й архітектурні пам’ятки. Словом, святковий день видався дуже знаковим та неймовірно пам’ятним.

   Ми щиро зичимо дівчатам подальших успіхів та здобутків!

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь