A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Як впливають інвестиції на місцевий економічний розвиток, дізналися представники громад Чернігівщини

Дата: 23.08.2018 09:10
Кількість переглядів: 729

  Фото без опису Як залучити у громаду кошти та зробити її привабливою для інвесторів? Які кроки потрібно виконати перш ніж голосно заявляти про пошук зовнішніх джерел фінансування та реалізацію спільних проектів? Для чого, взагалі, інвестори і як з ними працювати? На всі ці питання мали можливість отримати відповіді учасники тренінгу «Місцевий економічний розвиток через залучення інвестицій в ОТГ», який проходив 21 серпня у Чернігівському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»  та Мінрегіону.

  Організаторами навчання виступили Чернігівський ЦРМС та Агенція регіонального розвитку Чернігівської області.

  Участь у заході взяв головний спеціаліст відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Андрій Белан.

Фото без опису

  Про основи місцевого економічного розвитку, механізми залучення інвестицій в громади, створення сприятливого інвестиційного клімату та формування якісних інвестиційних пропозицій розповідав учасникам Сергій Хоботня, директор Агенції регіонального розвитку. За його словами, сьогодні громадам важливо усвідомити, які інвестиційні переваги вони мають, які ресурсні можливості готові запропонувати, якого потенційного інвестора і в яку галузь прагнуть залучити. Разом з тим, важливо розуміти інтереси та потреби бізнесу, знати і відповідати певним стандартам обслуговування інвестора, які прийняті в цивілізованому світі.

Фото без опису

  «Питання залучення інвестицій, створення нових підприємств, є таким важливим для громади, адже це перспектива їх розвитку, забезпечення податкових надходжень до бюджету, утримання жителів громад від міграції, в т.ч. за кордон, в зв’язку з відсутністю можливості працевлаштуватися на місці. І наше спільне завдання зробити все можливе, щоб інвестор, приходячи на територію Чернігівщини, мав сприятливі умови ведення бізнесу та отримував необхідну підтримку для успішного капіталовкладення», − зазначив Сергій Хоботня.

Фото без опису

  Також у тренінгу взяли участь Юлія Федосенко та Ірина Свириденко, представниці Департаменту економічного розвитку ЧОДА. Вони розповіли про можливість спільної роботи у пошуку інвесторів між департаментом та об’єднаними громадами.

Фото без опису

  Віталій Стасюк, тренер представництва UkraineInvest, поділився лайфхаками успішного пошуку інвестора. Серед яких вміння кваліфіковано визначати площу, досліджувати наявну інженерну інфраструктуру або потенціал створення нової інфраструктури. Крім того, громадам потрібно навчитися розраховувати соціально-економічну та комерційну ефективність проекту. Серед інших важливих потреб ОТГ для формування позитивного інвестиційного клімату громади −  можливість оперативно вирішувати правові та земельні питання.

  За інформацією Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь