A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На Спаса Будище гуляло

Дата: 21.08.2018 17:25
Кількість переглядів: 1134

Фото без опису  19 серпня тут відбулося уже третє святкування Дня села. Дійство видалося смачним, музичним і подарунковим.

  Усіх, хто завітав на довгоочікуване свято, чекала виставка робіт місцевих майстрів. Чого тут тільки не було: вишиванки, картини, вироби з дерева, ляльки ручної роботи… Цікавинкою експозиції була і виставка давніх фотографій, зібраних працівниками будинку культури.

   Веселому святкуванню передувала урочиста частина. Вітання, призи, нагородження… Зі словами вітань і найкращих побажань звернувся до будищани заступник селищного голови Олег Мельоха, привітав односельців і староста Олександр Хілько.

  За сприяння спонсорів чимало жителів села того дня отримали близько сорока подарунків. Їх передали найстаршим жителям 91-річній вірі Григорівні Кеді та 93-річному Григорію Даниловичу Симоненку. Григорій Данилович, до речі, один ветеран Другої світової на все село. Із дружиною Катериною Захарівною прожили у парі ось уже аж 68 років.

  Приготували подаруночок також і наймолодшій жительці Емілії Сокол. Привітали й пару, яка цьогоріч святкує діамантове весілля. 60 років спільного подружнього життя мають Віктор Васильович та Ольга Миколаївна Іванови. Поздоровили також аж 23-х ювілярів від 45 років. Подарунки вручили також представникам п’ятьох багатодітних родин. Згадали й привітали також ліквідаторів аварії на ЧАЕС, воїнів АТО.

  Чудовий настрій та гарні враження дарували своїми виступами учасники колективів «Чудо яблуня» (Кролевець), «Норд леді» (Риботин) «Вишенька» (Вишеньки). Звісно, своїм співом чарував і місцевий колектив «Барвінок». Свої пісні дарували на святі і юні коропчанки, які мають у Будищі рідню – Віка Мальцева, Яна Лужкова, Поліна Хілько. Зворушила всіх і пісенька мамі від 6-річної Тані Власенко. Завітав на свято і яскравий табір колоритних ромів, виступ яких запам’ятався гостям Миколаївського ярмарку в Коропі.

 Для дітей на святі були безкоштовні атракціони. Працювала виїзна торгівля. Залишитися голодним було неможливо: варилася уха, куліш, смажився шашлик і рибка, пеклися млинці із салом. А ще пригощали запашним медом.

  З нагоди свята в Будище звідусіль приїхали гості – до друзів, до рідні. Злетілися на зустрічі однокласники… Організатори говорять десь про 400 відвідувачів свята.

  Увечері будищани чекав несподіваний і приємний сюрприз – фільм про рідне село, який зняла з допомогою Володимира Сокола директор місцевого будинку культури Олена Гузь.

  Увечері ті, хто люблять співати, взяли участь у конкурсі «Караоке», а ті, хто обожнює танці, змогли відпочити на дискотеці. Музика тут лунала для всіх – і для молоді, і  для старшого покоління.

  Яскраве свято залишило по собі тільки якнайкращі враження та теплі спогади. Отож і Будище показало, що працювати тут вміють, і відпочивати й розважатися – також.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю 
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь