A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Гостини у фанів борщу Городища

Дата: 19.08.2018 21:10
Кількість переглядів: 1936

   Фото без описуТаку назву мало сьогоднішнє дійство, що може змагатися за звання найсмачнішого на Коропщині. На свято Преображення (Яблучний Спас) у Городищі відбувся ІІ  фестиваль борщу, що цьогоріч став регіональним, адже участь у ньому взяли представники навіть сусідньої області.

   Ідею провести фестиваль, мабуть, найбільш української страви, в Городищі втілили рік тому. Смачне і музичне свято тоді припало до душі й жителям села, і його гостям. Тож і цьогоріч староста Наталія Антоненко і колектив сільського будинку культури на чолі із директором Світланою Власенко доклали зусиль для організації фестивалю. А він розширив свої розмахи. Більше стало учасників, більше стало борщу, пампушок та інших смаколиків. А до них – пісень та розваг.

Фото без опису

   Прибули на це смачне свято 5 команд учасників. Це співочий колектив «Любисток» із Лукнова, «Вишенька» із Вишеньок, «Троянди» із Краснопілля, «Десняночка» із Оболоння та «Чудо яблуня» із Кролевця Сумської області. Звісно, брали участь у фестивалі й господарі-городищенці – колектив «Берегиня». Завдання перед цими колективами стояло непросте. І борщ приготувати, та ще і творчо представити страву.

  Оцінювало кожен виступ журі у складі заступника Коропського селищного голови Василя Кравченка, начальника відділу культури і туризму Людмили Самойловської та місцевого любителя цієї страви Сергія Лаврентьєва.

Фото без опису

  Ох і непросто їм було – визначити кращу страву. Адже, готуючи борщ, кожна господиня не тільки використала найкращі інгредієнти, а і вклала у приготування, якщо можна так сказати, душу…

  Ось оболонський борщ зварила для конкурсу місцева жителька Галина Заліська – кухар зі стажем.  А пампушки до її пісного борщу із квасолею та грибами напекла учасниця співочого колективу «Десняночка» Людмила Литвиненко.

  Суперм’ясний борщ із Краснопілля приготувала художній керівник місцевого будинку культури Олена Самусь. Ще і вірша склала про страву, над якою чаклувала. А співочий колектив виконав авторську пісню.

  Оригінальний борщ із грушками приготувала жителька Вишеньок і авторка рецепту Анна Кичко.

  Не менш оригінальну страву, у складі інгредієнтів якої були навіть яблука, представили й  колоритні кролевчани, пісенна творчість яких так припала до душі нашій публіці.

  Ароматний лукнівський борщ із часничком приготувала художній керівник тамтешнього будинку культури Валентина Касьяненко із допомогою свого чоловіка.

  Ну а цілих 50 літрів борщу зі свинячою ребринкою для всіх-всіх приготували городищенські господині Віра Капуста та Антоніна Навродська.

Фото без опису

  До представлення своїх страв кожен колектив підійшов дуже ретельно. Звучала пісня, іскрився гумор. Яскраво, святково, колоритно, по-нашому!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   За  смаковими якостями страви й художнім представленням журі визначило переможців. Нагороди їм вручила начальник відділу культури і туризму Людмила Самойловська. Перемогу фестивалю здобули гості-кролевчани. Почесне «срібло» у господарів – Городища. Третє місце журі надало Оболонню.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Після урочистої частини вітань і нагороджень свято продовжилося пригощаннями, музичними номерами та народними гуляннями.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь