A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Ще один крок до розвитку туризму на Коропщині

Дата: 16.08.2018 17:08
Кількість переглядів: 847

   Фото без описуТуристичний потенціал Коропа та його сучасні і перспективні можливості для цікавого і комфортного перебування тут екскурсійних груп – такою була тематика сьогоднішнього візиту до центру об’єднаної громади фахівців сфери туризму із Чернігова.

   До нас завітали завідувач сектором розвитку туризму, керівник обласного турінфоцентру обласної ради Тетяна Коржинська разом із головним спеціалістом відділу розвитку туризму та музейної справи Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Оленою Грудою.

Фото без опису

  Якою ж була мета візиту? Як пояснила Тетяна Коржинська, невдовзі Коропщину мають відвідати столичні туроператори.

  − Минулого року ми проводили рекламний тур Чернігівщиною для туроператорів України. Новгород-Сіверський і Коропський райони були дотичними у програмі. Але це великі райони із дуже потужним туристичним потенціалом, тому їх потрібно показувати окремо. Тож ми і вирішили, що цьогоріч  привеземо туроператорів виключно у ці два райони.

   Сьогодні за «круглим» столом зібралися люди, які так чи інакше працюють у сфері туризму чи розвивають або можуть розвивати його в наших умовах.

Фото без опису

   На захід завітали керівники фермерських господарств, що займаються виготовленням органічної продукції Микола Мисник («Золотий Пармен») і Світлана Карацюба («Тарасівка»), представники закладів громадського харчування, директор ІТЦ «Космос» Оксана Мальцева, в.о. директора Коропського регіонального історико-археологічного музею Тамара Гриценко, очільниця Мезинського національного природного парку Ніна Симоненко із фахівцем з рекреації НПП Аллою Наливайко, начальник відділу культури і туризму РДА Сергій Семенов, спеціаліст відділу культури і туризму Віта Шут, спеціаліст відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Андрій Белан, який займається підготовкою заявок для участі в різних грантових конкурсах.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   У заході взяли участь депутат обласної ради Володимир Селянський і заступник Коропського селищного голови Василь Кравченко.

    Обласні фахівці наголосили на тому, що туризм – це хоч і не швидкий, але стабільний прибуток для регіону, а також запорука його стабільного розвитку. Однак аби цього досягти, потрібно працювати і робити певні вкладення. З приводу фінансування радили звертати більше уваги на різні гранти, шукати можливості закладення у бюджет певних коштів на розвиток туризму.  

Фото без опису

   Для Чернігівської області, з урахуванням її величезної кількості пам’яток, звичайно, на першому місці є історичний або екскурсійний туризм. На Коропщині, як зазначили гості, існує поєднання екологічного, історичного і подієвого, активного і сільського туризму. Обрати декілька з них і докладати зусиль для розвитку пріоритетних напрямків – ось одне із найголовніших завдань, які варто реалізувати на місці. Для цього гості радили створити на Коропщині туристичний кластер чи асоціацію, обрати того, хто буде координувати всі процеси, пов’язані з розвитком туристичної галузі.

   Разом з тим, обласні фахівці наголосили на можливості надання Департаментом культури і туризму, національностей та релігій ОДА методичної допомоги.

Фото без опису

   Також на меті гостей було побачити максимальну кількість туристично привабливих об’єктів. Екскурсію Коропом для них провела Віта Шут.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Окрім музеїв і церков, гості також завітали до закладів харчування та ІТЦ «Космос». Відвідали також ФГ «Золотий пармен», який спільно із іншим господарством органічного виробництва «Тарасівка» пропонує туристичним групам чимало цікавинок, від дегустації продукції до годівлі риби у водоймах.

Фото без опису

Фото без опису

   Продовжився візит фахівців із туризму у Мезинському національному природному парку.

 Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь