A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Проект будівництва Нехаївської амбулаторії вийшов на кінцевий етап

Дата: 24.07.2018 18:00
Кількість переглядів: 1185

   Фото без описуСьогодні в залі засідань на 25-ту сесію селищної ради сьомого скликання зібралися депутати, члени виконкому, працівники виконавчого апарату і старости. Із середини червня це  вже третє пленарне засідання. Така їхня насиченість викликана необхідністю термінового прийняття тих чи інших рішень. Цього разу таким нагальним питанням було узгодження документації для будівництва амбулаторії в Нехаївці.

 

Зміни до програм із ЖКГ, культури і соцзахисту

    У розгляді питань і голосуванні участь брали 17 депутатів із 26 обраних. Перед сесією кожен проект рішення пройшов розгляд постійних профільних комісій.

 

Фото без опису

   Значна частина винесених питань стосувалася змін до уже прийнятих раніше програм. Так у зв’язку із майбутньою побудовою в Нехаївці амбулаторії  і необхідністю проведення геологічних робіт виникла необхідність виділити для цього 16 тисяч гривень. Відповідні зміни внесли до Програми щодо здійснення управління майном комунальної власності Коропської селищної ради на поточний рік.

    Також уже у блоці земельних питань затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування цього закладу охорони здоров’я. Отже тепер, після всіх «паперових» узгоджень, можна буде перейти безпосередньо до питань будівництва.

    Також одним із рішень депутати внесли зміни до  Програми відзначення пам’ятних дат, історичних подій, культурних заходів, ювілеїв та вшанування видатних людей  селищної ради на 2018 рік. Зміни, які доніс до відома головний бухгалтер відділу культури і туризму Анатолій Кузьменко – стосувалися вони переважно перенесення зекономлених галуззю коштів для Миколаївського ярмарку – депутати одноголосно підтримали.

Фото без опису

    Також обранці затвердили озвучені керівником відділу освіти зміни до Програми організації відпочинку дітей, які проживають  на території ОТГ і навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах, підпорядкованих відділу освіти Коропської селищної ради в пришкільних таборах з денним перебуванням на 2017-2020 роки. Зміни були викликані тим, що охочих відпочити у таборах цьогоріч виявилося несподівано багато, і  коштів було витрачено більше, ніж запланували.

Фото без опису

    Зміни були внесені ще й до програми, що стосується сприяння розвитку комунального підприємства «Вода». Як повідомив заступник селищного голови Олег Мельоха, для підприємства додаються додатково 30 тисяч гривень, а саме 23 тисячі для придбання насоса і ще 7 тисяч для поточного ремонту.

    У зв’язку із надходженням з обласного бюджету коштів із суми фінансування на виконання повноважень депутата обласної ради Олени Шинкаренко (2 тисячі для надання допомоги жительці ОТГ) профільна програма соцзахисту селищної ради теж потребувала змін.

      Були внесені зміни і до селищного бюджету.

Будинок культури в Коропі стане комунальним закладом селищної ради

    Заклад, що був донедавна у статусі районного, після сьогоднішньої сесії повністю перейде до ОТГ.

   На минулому пленарному засіданні у комунальну власність прийняли майно районного будинку культури. А сьогодні затвердили нову структуру,  граничну чисельність та штатний розпис апарату селищної ради, її виконавчих органів та граничної чисельності штатних одиниць мережі бюджетних установ. Тобто цим прийняли і працівників культурної установи. Також підтримали створення  комунального закладу «Коропський  Будинок культури» Коропської селищної ради.

  Кадрові зміни також стосувалися і Шабалинівської ЗОШ. У зв’язку із закриттям Пекарівської школи Сосницької ОТГ тамтешні діти навчатимуться у Шабалинові.

  − На Шабалинівську школу передається автобус, вводиться посада водія, − повідомив селищний голова Віктор Журавель. – Є домовленість із Сосницькою громадою, готується договір. Ми його підписуємо до початку року, і вони компенсуватимуть усі витрати на навчання цих дітей.

 Розроблять Генеральний план Риботина: затвердили програму

    Після затвердження генерального плану Коропа як центру ОТГ цей процес пройде і по селах. Почати вирішили із Риботина, який до Коропа найближче. На сьогоднішній сесії затвердили спеціальну Програму розроблення (оновлення) Генерального плану села Риботин. Розрахована вона на два роки. Її загальне фінансове забезпечення – 230 тисяч; зокрема на поточний рік – трохи більше ніж 131 тисяча. Сума велика, але розробка генерального плану є потрібною, оскільки це основа для зонування території. А без цього надалі буде неможливе будівництво чи реконструкція об’єктів.

Правила благоустрою розширяться на всю ОТГ

    Затверджені раніше правила з благоустрою, які стосуються Коропа, розширяться на всю територію ОТГ. Ці правила пройдуть процедуру регуляторного акта і будуть відповідно оприлюднені.

   На сесії затвердили також зміни до статуту комунального підприємства «Благоустрій». У новій редакції установчого документу КП «Благоустрій» конкретизували й додали кілька повноважень виконавчому комітету і директору підприємства. Аналогічні зміни внесли і до статуту КП «Вода».

Фото без опису

Послуг ЦНАПУ стало більше

    У селищній раді повноцінно функціонує відділ державної реєстрації і відділ-центр надання адміністративних послуг. Згідно рішення депутатів ці підрозділи візьмуть на себе функції і повноваження у сфері реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. ЦНАП прийматиме документи від громадян та підприємств і організацій, а відділ державної реєстрації їх опрацьовуватиме.

    А перелік адміністративних послуг ЦНАПу, крім того, розширили послугами видачі документів, які стосуються земельного законодавства.

Ліс від короїда потрібно рятувати… вирубкою

   На сьогоднішній сесії розглянули видачу дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах природно-заповідного фонду, тобто на рубку лісу. Коропське лісництво попередньо звернулося по такий дозвіл до екологів та ОДА. Результату поки нема, і хоч його мають надати вищі інстанції, проте такий  дозвіл має підтримати і селищна рада. У чому ж справа і звідки необхідність рубок? Пояснив лісничий лісогосподарського підприємства Петро Кононець:

 − Ліс сохне не по днях, а по годинах… Хто бував і бачив ситуацію в заповідному урочищі «Коропський бір», то там 100 гектарів уже вражено короїдом. Метод боротьби знищення джерела біди «на корені», цим не допустити розповсюдження. Тому і потрібен дозвіл на рубку

Фото без опису

   Проект рішення депутати підтримали.

   Решта рішень сесії стосувалися внесення змін до складу тендерного комітету, а також земельних питань. Кілька дозволів на розроблення проекту із землеустрою щодо надання земельної ділянки у власність із зміною цільового призначення депутати не надали за рекомендацією профільної комісії, оскільки на зміну цільового призначення деякий типів ділянок нині діє мораторій.

   Також на пленарному засіданні були надані дозволи на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт вулиці Молодіжної в Лукнові і будівництво водогону та водонапірної башти у Вишеньках.  

Старостам нагороди

   Ще перед початком розгляду питань порядку денного за доброю традицією привітали колег-іменинників: депутата Олександра Лаврика, день народження якого збігся із датою сесії, і Петра Старуху, який відзначив свято у міжсесійний період.

Фото без опису

   «Вітальний» розділ сесії був доповнений ще і нагородами для старост, які вручив селищний голова Віктор Журавель. Подяку від очільника громади отримав староста Рождественського старостинського округу Анатолій Гейко за вагомий внесок у розвиток спорту громади, заохочення молоді, організацію та участь сільської команди в різних видах змагань. Таку ж нагороду мають і староста Оболонського старостинського округу Володимир Гавриленко, Лукнівський староста Володимир Сивець.

Фото без опису

   Також нещодавно старости брали участь у тренінгу «Інститут старост», організованому Всеукраїнською Асоціацією сільських та селищних рад за сприяння програми «U-LEAD з Європою». Сертифікат за підписом голови Асоціації селищний голова вручив старості Будищенського старостинського округу Олександру Хільку. Це навчання пройшов (теж отримав сертифікат) і староста Оболонського старостинського округу Володимир Гавриленко.

Фото без опису

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь