A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

«Дорожнє питання» на Коропщині нарешті може зрушити з мертвої точки

Дата: 23.07.2018 13:02
Кількість переглядів: 892

   Фото без описуЗвернення, зустрічі, переговори й поїздки делегації із Коропщини до керівництва «Укравтодору» обіцяють дати позитивний результат уже у серпні-вересні.

   Описувати ситуацію зі станом наших доріг зайвий раз немає сенсу: вона всім відома і так само всім болить. А піднімається це питання не лише на місцевому рівні. Мова про потребу ремонту доріг на Коропщині ведеться і у кабінетах столичних посадовців «Укравтодору».

   Нещодавно селищний голова Віктор Журавель разом із головою районної ради Михайлом Мазуренком і депутатом обласної ради Миколою Мисником були на зустрічі із заступником голови Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодору») Олександром Харченком. Там пообіцяли уже у серпні-вересні виділити кошти хоча б для часткового ремонту дороги до Сосниці. Нині це одна із найпроблемніших ділянок.

   Віднайти можливість і кошти для ремонту цієї ділянки обіцяє і голова ОДА Валерій Куліч.

  Уже сьогодні триває ямковий ремонт  від автотраси Київ-Москва до мосту через Десну. Стало відомо, що відремонтують також і сам міст.

   Також минулого тижня заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко зустрівся з представниками регіонального відділення Асоціації міст України, очільниками місцевих рад. На порядку денному були проблемні питання, які порушуються органами місцевого самоврядування щодо розподілу субвенції на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Взяв участь у заході і селищний голова Віктор Журавель.

   На засіданні був присутній начальник відділу автомобільних доріг Управління капітального будівництва облдержадміністрації Анатолій Трутень, представники Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України, міські, селищні, сільські голови об'єднаних територіальних громад області.

   Очільник відділу автомобільних доріг повідомив, що 80% з 426 мільйонів гривень державного дорожнього фонду, виділених для області, спрямовано на поліпшення доріг загального користування місцевого значення. Ще 20% — на ремонт та утримання вулиць у населених пунктах.

  − Ці 20% коштів, про якій йшлося на нараді, були закладені на поточний ямковий ремонт доріг місцевого значення, які знаходяться у комунальній власності, − пояснив уже по приїзду Віктор Журавель. Але фактично по території об’єднаної громади і району основними є дороги територіального значення, які перебувають на утриманні служби автомобільних доріг у Чернігівській області, − Наприклад, це такі транспортні артерії: Сосниця-Короп-Поліське, Короп-Шабалинів …  І саме вони є стратегічними.

   Тому під час обговорень на обласній нараді Коропський селищний голова порушив питання ремонту окремих доріг державного та місцевого значення на Коропщині. Також і інші очільники ОТГ області поділилися баченням розподілу субвенції та підняли питання ремонту доріг на своїх територіях.

   На нараді тривале обговорення викликали прагнення самих керівників громад спільно з місцевими депутатами визначати черговість ремонтів доріг на своїй території. Проте обов’язки з розподілу коштів за чинним законодавством покладене на райдержадміністрації, тому таке прагнення голів ОТГ дещо суперечить законодавству.

   Саме тому, аби не допустити на наступний рік непорозумінь, учасники наради вирішили, що органи місцевого самоврядування нададуть свої документально і фото- підтверджені пропозиції до програми розвитку автодоріг області. Відповідно Управління капітального будівництва ОДА максимально врахує їх у роботі.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь