Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Море вражень та шквал емоцій на вечорі вокальної музики

Дата: 20.07.2018 23:12
Кількість переглядів: 2602

     Фото без описуКоропська публіка зустрічала зірок різної величини, а на місцевій сцені проходили безліч різних заходів. Однак такого захвату глядачів, таких сильних вражень, овацій такої сили будинок культури, мабуть, ще не знав. Справжній фурор викликав у глядачів сьогоднішній виступ талановитої оперної співачки, солістки Хмельницької обласної філармонії Ольги Абакумової родом із Сохачів.

    Ольга Абакумова (її дівоче прізвище Качура) зросла у творчій, залюбленій у пісню родині. Закінчила місцеву школу. Відвідувала заняття Коропської школи мистецтв. Пізніше навчалася в Ніжинському педагогічному ліцеї, Ніжинському державному університеті імені М. Гоголя на факультеті культури і мистецтв. Під час навчання була солісткою молодіжного хору, гастролювала Україною, виступала за кордоном.

   Згодом наша відома землячка вступила до Одеської музичної академії (нині національної) імені Антоніни Нежданової на вокально-хоровий факультет, спеціалізація «Спів». Після закінчення магістратури з відзнакою, разом із чоловіком, музикантом Ігорем Абакумовим працювала в Чернігівському обласному філармонійному центрі, була солісткою-вокалісткою. Пізніше подружжя працювало у Хмельницькій обласній філармонії.

   А 2013 року Ольга Абакумова пройшла прослуховування в Маріїнському державному академічному театрі опери і балету (Санкт-Петербург). Наша талановита співачка була відібрана на стажування до Академії молодих співаків та зарахована до штату Маріїнського театру.

    Нині вона – солістка Хмельницької обласної філармонії. Кохана дружина  і мама чарівної донечки. Живе активним творчим життям, гастролює Україною та країнами зарубіжжя. А сьогодні жителям Коропщини вперше випала нагода (безкоштовна) познайомитися із творчістю цієї справжньої зірки, професійної оперної співачки.

Фото без опису

Фото без опису

    І такою прекрасною нагодою скористалося чимало коропчан і  гостей селища. Виявляється, у нас дуже багато любителів академічного співу! Співачка вразила всіх своїм талантом, силою голосу, майстерністю живого виконання, артистичністю, щирістю... Акомпанував Ользі Абакумовій  молодий талановитий музикант, студент 4 курсу Хмельницького музичного коледжу імені В. Заремби Олександр Бондар.

Фото без опису

    У їхньому гармонійному тандемі сьогодні прозвучало чимало прекрасних творів українських та зарубіжних композиторів. Така музика, оперний спів уперше лунали на коропській сцені. І надзвичайно приємно, що концерт так припав до серця глядачам. Багато хто не міг стримати сліз від емоцій. Що вже казати про овації, якими просто вибухала зала після кожної арії чи романсу.

Фото без опису

    Теплою і зворушливою була мить, коли на сцену вийшли привітати свою ученицю її викладачі музики. Квіти, обійми, теплі слова вдячності, захвату, та щирі побажання молодій співачці нових і нових творчих злетів…

Фото без опису

    Привітав Ольгу Абакумову і керівник школи мистецтв Микола Отрош. Від імені влади району та об’єднаної громади співачці висловила вдячність за подароване землякам свято і незабутні емоції очільниця відділу культури і туризму селищної ради Людмила Самойловська.

Фото без опису

    Після заключної композиції зал піднявся, а оплески та вигуки «Браво!» ніяк не хотіли вщухати. На сцену один за одним підіймалися із квітами вдячні глядачі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

     Спілкуючись зі співачкою, вони дякували їй за творчість і висловили бажання, аби такий концерт на нашій землі у жодному разі не був останнім. Тож коропська публіка із нетерпінням чекатиме нагоди побачити Ольгу Абакумову на місцевій сцені і вживу почути її неповторний голос.

Фото без опису

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь