A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Від часу створення Коропського центру дитячої творчості його вихованці здобули понад 50 перемог обласного і всеукраїнського рівня

Дата: 12.07.2018 10:42
Кількість переглядів: 902

Фото без описуНаші юні дарування, звісно, завжди радували своїми творчими вміннями і здобували перемоги. Півроку тому заклад позашкільної освіти в Коропі перейшов із районного підпорядкування у підпорядкування об’єднаної громади. Відтоді вихованці здобули вже аж 51 престижну нагороду. Мають відзнаки і керівники гуртків.

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису
На фото активні гуртківці, старання яких увінчані перемогами, разом із керівниками

    Зокрема перемоги приніс обласний заочний конкурс «Вогні історії», приурочений Дню пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС. І місце в номінації «Екранний жанр» (16 конкурсних робіт) здобула робота Дмитра Хорошка (керівник О. В. Куніцина). У цій роботі висвітлювався подвиг ліквідатора аварії на ЧАЕС Миколи Івановича Гриценка із Шабалинова.

   Також є й призові місця цього конкурсу: ІІІ місце в номінації «Музейний жанр» (керівник О. В. Куніцина) і  також ІІІ місце в номінації «Художній жанр» (керівник А. С. Квасніков).

   Успішною була участь в обласному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу робіт учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання. Дипломом ІІ ступеня у розділі «Вироби в техніці оригамі та паперопластика» нагороджена Юлія Пилипенко  (керівник Т. Г. Карпенко). Окрім її роботи під назвою «Лебедина сім’я» за перемогу змагалися ще 46 робіт.

   Творчий колектив вихованців КЦДЮТ традиційно взяв участь в обласному конкурсі «STOP СНІД». Результат – I місце в номінації «Твій вибір» серед світлин, ІІІ місце у номінації «Серед відео- та аудіороликів».

   В обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-змагань учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання відзнака здобута в номінації «Літаюча модель планера» (керівник Н. П. Циганок).

   Успішною була і участь в обласному конкурсі «А я справжній українець». Атюшанин Сергій Дедух переміг у другому етапі в номінації «Носій українських традицій» (керівник гуртка Г. І. Сушко).

   Знаходить визнання і поетична творчість гуртківців. Так Вікторія Кириченко із Лукнівської ЗОШ нагороджена дипломом за ІІ місце у розділі «Поезія» обласного етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу». Всього на розгляд журі надійшло 55 робіт. Призове місце нашій Вікторії приніс твір «Перед іконою молилась мати».

   У цьому ж конкурсі (розділ «Образотворче мистецтво») Аліна Якименко, учениця Лукнівської школи, отримала диплом за І місце. Дипломами за ІІІ місця нагороджені Вадим Папка (керівник А. С. Квасніков) і Анна Лисюк (Н. Ю. Лавренова).

   Обласний конкурс «Зоряні шляхи Чернігівщини» став переможним для учнів Антона Кваснікова (гурток «Аерографія»).  Богдан Погорілко здобув І місце із роботою «Космічний ранок». Також І місце у Євгенія Луня. ІІ місце зайняв Дмитро Мельник (робота «Зоряні шляхи»). Всього на конкурс надійшло 42 роботи.

  Брали участь наші юні дарування і в обласному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край» (всіх робіт, виконаних у різних техніках, надійшло аж 462). І тут також Короп здобув перемоги. Зокрема, успіхи мають вихованці О. А. Цупко: диплом за І місце (розділ «Гончарство та художня кераміка») отримав Тимофій Костирко; дипломом за ІІ місце нагороджена Анастасія Пачулія; ІІІ місце здобув Марат Якубов. Також ІІІ місце у Вікторії Шейної.

   Дипломом за ІІ місце нагороджена Анна Анопрієнко (керівник В. І. Жихор).

   У номінації «Народна лялька» роботи вихованців гуртка «Дивосвіт» (керівник О. А. Цупко) теж досягли висот. Аліна Потійко, Вікторія Жукотська, Вікторія Шейна  нагороджені дипломом за І місце.

   Аліна Потійко і Єсенія Назарова у цій номінації мають ще й  дипломи ІІ ступеня.

   У  зазначеному вище конкурсі (номінація «Декоративний розпис, народний живопис») із успіхом взяли участь вихованці гуртка «Юний митець» (керівник Н. Ю. Лавренова): Анастасія Висоцька, Анастасія Невідніченко – дипломи за І місце; Аліса Єрмак, Аліна Давидкевич – диплом за ІІ місце.

   Номінація «Паперова пластика та оригамі»: Катерина Ромашко – диплом за ІІ місце (керівник В. С. Луценко), Альона Леденко − диплом за ІІІ місце (керівник Н. П. Циганок).

   Чимало нагород принесла участь у обласному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу з науково-технічної творчості «Наш пошук і творчість тобі, Україно!»:

   - Андрій Крук – диплом за зайняте ІІ місце (за експонат «Жук-виброхід», гурток «Ракетомодельний», керівник О. І. Ульянченко);

   - Микола Проскура − диплом за зайняте ІІІ місце (експонат «Літальний апарат нестандартної аеродинамічної схеми», гурток «Авіамодельний», керівник Г. В. Черебило).

    Наталія Леденко (керівник Л. П. Леденко) стала лауреатом обласного заочного конкурсу мультимедійних презентацій. За роботу «Віртуальна екскурсія. Історія Української революції 1917-1921 років на теренах Чернігівщини» вона отримала диплом Управління освіти і науки.

   Можемо пишатися і юними фотографами, вихованцями Ю. М. Паська (гурток «Фото»). Вони взяли участь у Всеукраїнському фотоконкурсі «Моя Україно!», організованому Українським державним центром позашкільної освіти. У номінації «Портрет» Світлана Загайна отримала диплом ІІІ ступеня Міністерства освіти  і науки.  

   Відзначені й керівники гуртків:

  Антон Квасніков отримав Грамоту Управління освіти і науки облдержадміністрації – став фіналістом обласного конкурсу педагогічної майстерності серед молодих педагогів закладів позашкільної освіти «Кроки до вершини творчості».

  Оксана Цупко отримала подяку Управління освіти і науки облдержадміністрації за багаторічну працю і підготовку переможців обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір». А за належну підготовку вихованців у обласному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу «Знай і люби свій край» знайшли викладача ще дві подяки Управління освіти і науки  ОДА.

   Двома подяками Управління освіти і науки  ОДА нагороджена Наталія Циганок. А Любов Леденко отримала подяку Управління як методист КЦДЮТ за участь в обласному заочному конкурсі «Модель роботи з військово-патріотичного виховання у закладах позашкільної освіти».

   Довідково: нині в КЦДЮТ діють 30 гуртків (з них 5 груп студії раннього естетичного розвитку «Малятко»). Більшість гуртків зосереджені в Коропі, також 3 діють у селах (в Атюші, Риботині, Рождественському). Гуртковою роботою охоплено 354 дитини. З ними працюють 20 педагогічних працівників (173 години гурткової роботи в тиждень).

За інформацією Коропського центру дитячої та юнацької творчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь