A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Підсумкова конференція «Участь молоді – запорука розвитку громади»

Дата: 10.07.2018 14:56
Кількість переглядів: 805

    Фото без описуЗ вересня 2017 року громадська організація «МАРТ» розпочала реалізацію проекту «Громада, де чути голос молоді», який був впроваджений щоб допомогти молодим людям Чернігівщини стати частиною процесу прийняття рішень на місцевому рівні і впроваджувати молодіжну політику в своїй громаді.

Адже в умовах децентралізації інтереси та думка молоді мають бути почуті та враховані місцевою владою, що стане додатковим стимулом для розвитку демократичного суспільства в Україні. Учасниками проекту, новими лідерами та агентами змін у себе на місцях стали п’ять команд з п’яти об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Чернігівської області: Коропської, Кіптівської, Корюківської, Лосинівської та Сосницької. До складу команд увійшли представники місцевої молоді, та безпосередньо представники органів місцевої влади, місцевого самоврядування та представники інституцій, що працюють в інтересах молоді.

      Команда Коропської ОТГ за ініціативи та підтримки селищного голови Віктора Журавля взяла участь в даному молодіжному проекті. Навчання проходило в два етапи: 3-денний та 5-ти денний тренінг. Учасники отримали багато корисної інформації щодо: прав людини в розрізі міжнародного та українського законодавства, впровадження молодіжних ініціатив та кращих практик молодіжної роботи і Україні. Цікавою була робота польського експерта Зенона щодо активізації та участі молоді в житті громади. І звичайно, знайомство з активістами інших громад, які вже давно працюють в цьому напрямку і мають свої досягнення і надбання. В рамках проекту для молоді Коропщини було організовано 2 заходи:  Виставка «Права людини»

Фото без опису

Фото без опису

та роль молоді в формуванні молодіжної політики в громадах, їх бачення, участь та відповідальність в форматі «Відкритий простір».

Фото без опису

Фото без опису

   І вже 9 липня цього року було презентовано успішні результати цього проекту під час конференції «Участь молоді – запорука розвитку громади». В ході заходу учасники мали можливість поспілкуватися з заступником Міністра  молоді та спорту України Олександром Яремою, Директором Департаменту сім’ї, дітей, молоді та спорту Чернігівської ОДА Ніною Лемеш,  кординаторкою програми «Молодіжний працівник», ПРООН Анною Остріковою.

Фото без опису

   Найбільшим здобутком проекту стали розроблені командами положення щодо роботи молодіжних рад в своїх ОТГ, більша частина яких вже затверджена на місцевому рівні і впроваджується в діяльність.

   «Наша громада також зробила крок на зустріч молоді. Положення про молодіжну раду було затверджене на засіданні виконавчого комітету, і наразі будемо займатися формуванням складу молодіжної ради, яка буде рушієм молодіжної політики у нас на Коропщині, адже Коропська громада підтримує принцип молодіжної політики «Нічого для нас без нас»» − зі слів начальника відділу сім’ї, дітей, молоді та спорту Оксани Нестеренко.

Фото без опису

За інформацією відділу сім’ї, дітей, молоді та спорту


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь