A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На Трійцю – три Дні села

Дата: 29.05.2018 13:10
Кількість переглядів: 941

   На свято Трійці у селах об’єднаної територіальної громади вирували масові святкування. Нехаївка і Лукнів відзначили Дні села. А у Вишеньках він був об’єднаний із  регіональним пісенним фестивалем.

   На великі свята, особливо, коли є додатковий вихідний, села живуть трохи відмінним, активнішим життям. Земляки, які розлетілися по світу, приїжджають звідусіль провідати рідню, везуть із собою дітей та онуків... Тому цілком зрозуміло, що Дні села традиційно організовують саме святкової днини. Минулої неділі, на Трійцю, у селах ОТГ стартував цикл таких святкових заходів. Відбулися вони аж у трьох куточках громади.

   Інформація про дійство у Вишеньках уже була на нашому сайті раніше. День села відзначила також Нехаївка. Після багаторічної перерви святкував і Лукнів.

Лукнів: розіграли теля і порося

   День села у Лукнові востаннє проводили аж понад 20 років тому, ще далекого 1995-го року.  А цьогоріч, розповів староста Володимир Сивець, добру традицію відновили, щоправда, змінивши дату: із 9 травня свято перенесли на Трійцю.

   Участь у заході взяли близько 300 жителів Лукнова і гостей села. Святкували разом із Лукновом голова районної ради Михайло Мазуренко і заступник селищного голови Олег Мельоха.

Олег Мельоха і Володимир Сивець

  Концертна програма за участю учасників художньої самодіяльності межувалася зі словами вітань. Перед односельцями виступив староста, привітав їх зі святом і керівник місцевого сільськогосподарського підприємства «Лукново» Михайло Гейко. Він, до речі, надав заходу спонсорську допомогу.

Михайло Гейко

Урочисто привітали і вручили подаруночки тим, для кого 2018-й рік – особливо пам’ятний. Дві подружні пари цьогоріч святкують Золоте весілля, ще дві – Срібне. Привітали найстаршу жительку – 95-річну Ганну Дементіївну Радзевич, і наймолодшого жителя села  Дмитра Менюка, якому нема і рочку.

   Завітав на свято із вітаннями староста сусідніх Реутинців Кролевецького району Володимир Євтушенко. А свою пісенну творчість подарував тамтешній народний аматорський ансамбль «Реутинчанка».

   Після концертної програми розпочалися активні розваги для дітей та дорослих. Змагалися у перетягуванні каната, піднятті гирі, стрибали у мішках.

   Із нетерпінням чекав місцевий люд розіграшу лотереї. Ще б пак, призи ж досить солідні, найголовніші – теля і порося.

   Увечері публіку розважали гурт «Норд леді» із Риботина й провідні солісти Коропщини. Тривало святкування аж до самого ранку.

   Нехаївка: традиційно весело, пісенно і цікаво

     У Нехаївці на свято Трійці проходять зустрічі випускників, тому в ці святкові дні тут як ніколи людно та жваво. Обідньої пори місцевий люд сходиться до будинку культури на концерт. Так і цьогоріч.

      На початку всіх, хто завітав на свято, привітав староста Сергій Саводченко. Тут за традицією також привітали найстаршого жителя і наймолодшого жителя. Подарунок отримала довгожителька Марія Іванівна Федяй, для якої це вже 99-та весна, привітали також родину півторамісячного Єгора Новодережкіна. Вручили подарунки і багатодітній родині Юрія і Наталії Гайчук, які виховують п’ятьох дітей. Спонсорську допомогу для нагородження і проведення свята загалом надало керівництво ПОСП «Перемога».

   Святкову програму продовжили виступи аматорів сільського будинку культури. Не обійшлося і без жвавих розваг та конкурсів. У змаганнях із волейболу виступило три команди: дві з місцевих жителів і ще одна із жителів сусідніх Рижок. За перемогу досвідчені нехаївчани отримали 500 гривень, сусіди – за здобуте «срібло» − 300, і нехаївська молодь за третє місце отримала 200 гривень.

    Гуляла Нехаївка аж до самого ранку, співала, веселилася і танцювала.

Нехаївські артисти

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь