A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Чарував піснями диво-фестиваль

Дата: 27.05.2018 22:03
Кількість переглядів: 1260

   Фото без описуСьогодні, на свято Трійці, у мальовничих Вишеньках успішно пройшов Перший регіональний концерт-фестиваль «Ллється пісня від душі». Свою творчість і українські пісні на цьому заході представили 7 колективів із Коропщини. «Запалювали» публіку і співочі гурти із Сосницького та Кролевецького районів.

  Завітали до Вишеньок, аби продемонструвати свій талант та колорит гурт «Троянди» із Краснопілля, «Ласкавець» із Пустої Греблі, «Берегиня» із Городища, «Барвінок» із Будища, «Джерело» із Атюші і «Норд леді» із Риботина. Звичайно, взяли участь у фестивалі і господарі – колектив «Вишенька».

   Сільські будинки культури увесь рік готувалися до цього звітного концерту-фестивалю – підбирали репертуар, готували номери тощо.  За кошти відділу культури та туризму і спонсорів для них були придбані костюми і  музичні інструменти. Варто згадати, що спеціально перед фестивалем у центрі Вишеньок з’явилася сцена і місця для глядачів.

   Приємно, що на цей захід завітали гості із-за меж району й області, що зробило фестиваль регіональним. Чарували публіку і внесли колорит своєї місцевості гурт «Кумасеньки» із Конятина (Сосницький район) і «Чудо яблуня» із Андріївки (Кролевеччина).

Фото без опису

  На свято зібралося чимало глядачів. Серед них – заступник селищного голови Василь Кравченко, народний депутат України III-IV скликання Олег Петров, директор громадської організації «Центр розвитку творчості «Лілея» Світлана Олексієнко.

Фото без опису

   За 3 години фестивалю зі сцени линули чудові пісні про Україну і рідний край, про село і рідню, про кохання і радість, щастя і добро. А публіка винагороджувала артистів оплесками та вигуками «браво!».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Наприкінці господар села і святкового дійства − староста Володимир Дяченко разом із начальником відділу культури та туризму селищної ради Людмилою Самойловською вручили усім колективам дипломи за збереження і популяризацію української пісні та культурних традицій.

  Протягом фестивалю неподалік сцени діяла виставка рукотворних див, що вкотре підтверджує: таланти нашого краю дійсно багатогранні. Прекрасні етноляльки представила місцева жителька Людмила Халімон, а веселі картини із гіпсовою ліпниною – її землячка Ірина Любич.

Фото без опису

  Природу мальовничого краю Придесення проілюстрували на святі роботи місцевого фотолюбителя Анатолія Турчина.

Фото без опису

   Завітали на фестиваль і майстри із Мезина – подружжя Кулик. Катерина Федорівна продемонструвала вироби в техніці інкрустація соломкою, а Михайло Петрович – капелюхи із соломи та лозяні корзини. До того ж Катерина Кулик – знаний самодіяльний композитор і автор мелодій пісень – подарувала глядачам власну пісню про Вишеньки.

Фото без опису

  Свято було не лише видовищним, а і смачним – неподалік пригощали шашликом, млинцями та іншими смаколиками.

   Після нагородження учасників фестивалю концерт продовжили провідні солісти Коропщини. А увечері публіку чарував піснями гурт «Норд леді».

   Українська душа не може  без пісні. У пісні й співаємо і кохаємо, плачемо і радіємо. Приємно, що таке чудове свято, справжній бенефіс української пісні,  відбулося, що воно зібрало багатьох учасників та глядачів. Отримавши добрий старт, традиція проведення пісенного фестивалю у Вишеньках, звичайно ж, отримає продовження.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь