A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

«Мистецький футбол» - як усе насправді?

Дата: 23.05.2018 17:06
Кількість переглядів: 1079

    Фото без описуВчора на обласному новинному інтернет-ресурсі «ЧЕline» з’явився матеріал про Коропську школу мистецтв. Але не про чергову перемогу чи досягнення, а про ситуацію із невиплатою заробітної плати педагогам, яку журналістам розповіли працівники. У сюжеті звучить ствердження про те, що ні Коропська об’єднана  громада, ні районна адміністрація не хоче брати на баланс заклад і платити заробітну плату.

Ситуацію журналісти назвали «Мистецьким футболом». Але на жаль, всієї суті питання вони не висвітлили... Як хоча б і те, що станом на вчора 36% коштів річного фінансування школи мистецтв передані із селищного бюджету до районного.

    Ситуація, що склалася, згідно сюжету, уже взята на контроль області, хоч питання і «складніше, ніж ми його бачимо». Навіть заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова прямо не відповіла на запитання журналіста про те, чи знаходиться Коропська школа мистецтв у підпорядкуванні адміністрації,  зазначивши, що є деякі моменти у фінансуванні.

   Щодо нюансів перебування школи мистецтв на балансі адміністрації −  то це, певною мірою, так і є. Хоч громада офіційно і не має заклад у своєму підпорядкуванні, та все ж у її фінансуванні участь бере. Так майже 889 тисяч гривень (а це аж 36% річної потреби) цьогоріч уже були передані районному бюджету на утримання школи мистецтв.

  − Тому дивно було чути в сюжеті про те, що мистецтво нікому не потрібне, влада відфутболює викладачів, а голові об’єднаної громади треба розуміти, що в школі мистецтв навчаються діти його громади, − говорить селищний голова Віктор ЖУРАВЕЛЬ.

  − При формуванні бюджету ОТГ на 2018 рік враховано річну потребу в коштах на утримання районної Коропської школи мистецтв, розраховану Відділом культури райдержадміністрації, на балансі якої і знаходиться даний заклад, − зазначає начальник фінансового управління селищної ради Наталія БАСАНЕЦЬ. У результаті на утримання школи мистецтв у селищному бюджеті передбачили 2 млн 465 тис. 500 грн (на заробітні плати, енергоносії та послуги зв’язку). Станом на 22 травня з них передали фактично 888 тисяч 700 гривень.

   Загалом же, як пояснила фінансист, до районного бюджету із запланованих 4 мільйонів 634  тисяч 500 грн субвенції уже передано 1 мільйон 851 тисячу 300 гривень.

   Отож роль громади у фінансуванні школи мистецтв видно із цифр. Прикро, що не показавши цього, у сюжеті звинуватили ОТГ в небажанні приймати заклад на свій баланс. Та і мало хто за межами Коропщини знає, що бажання громади забрати заклад у своє підпорядкування може і не знайти реалізацію. Згадати хоча б те, що нещодавно районні депутати відхилили звернення громади про передачу їй районного будинку культури через відсутність спільної думки щодо поділу майна РБК.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь