A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На старті - пожвавлення культурного життя

Дата: 21.05.2018 14:09
Кількість переглядів: 1430

   Актуальні поточні та подальші питання життєдіяльності об’єднаної громади обговорили на сьогоднішній щотижневій нараді, яку провів селищний голова Віктор Журавель. Зокрема значна увага була зосереджена культурній сфері – цього місяця та влітку очікується чимало цікавих унікальних заходів.

    Як інформувала начальник відділу культури та туризму Людмила Самойловська, найближчими вихідними розпочнуть проведення Днів села. 1 червня, до Міжнародного дня захисту дітей, у районному будинку культури відбудеться вистава лялькового театру із Чернігова. 6 червня стартує «Співочий парк» − у парку імені Миколи Кибальчича в Коропі почнуть виступати творчі колективи сільських будинків культури (цьогоріч тут даватимуть ще і майстер-класи із хореографії). Також невдовзі буде створений ярмарковий комітет, який займеться підготовкою до Миколаївського ярмарку, що традиційно пройде наприкінці липня. Також Людмила Володимирівна анонсувала «Ніч у музеї» та багато інших заходів, про проведення яких повідомлятимемо окремо.

   Спільно із працівниками культури до цих заходів готуватимуться і комунальники на чолі із Сергієм Мурашком.  Працівники КП «Благоустрій» зараз споруджують у Вишеньках сцену для пісенного фестивалю, що відбудеться найближчої неділі, а в подальшому допомагатимуть старостинським округам причепуритися перед проведенням днів села.

   Про роботу над грантовими заявками доповіла керівники відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Валентина Корольова. Відділ також працює над створенням інвестиційного паспорту громади, адже є сподівання, що він  привабить міжнародних «донорів» і зацікавить їх у співпраці.

   Як повідомив начальник відділу освіти Олег Курбанов, цього тижня, у п’ятницю, святом Останнього дзвоника завершиться навчальний рік у школах. Уже завтра одинадцятикласники розпочнуть проходження зовнішнього незалежного оцінювання. На тести з математики завтра одинадцятикласників повезуть до Мени. Цього тижня, у четвер, відбудеться ЗНО з української мови. Для складання ЗНО усі діти будуть забезпечені підвозом. Також уже підписаний договір із приватним підприємством «Ліон-Мур» про початок ремонтних робіт у коропському дитячому садку «Дзвіночок». Із 1 червня діяльність ДНЗ буде призупинена на 2 місяці.

   Не секрет, що стан доріг обласного значення в Коропі (це вулиці Чернігівська, Вознесенська, Київська, Шевченка) викликає серйозне занепокоєння. Але хоча б ямковий ремонт місцева влада організувати не може, оскільки ці шляхи – в обласному підпорядкуванні. Тому на нараді вирішили звернутися до ОДА із відповідним офіційним листом.

   У ході зібрання робочі моменти були обговорені із  керівником кожного відділу.

  Також селищний голова Віктор Журавель розповів учасникам наради про підсумки освітньо-інформаційної поїздки до Польщі, яку він минулого тижня відвідав разом із делегацією голів громад області. У рамках цього візиту під назвою «Польсько-українська співпраця для будівництва самоуправління та інтеграції Східної Європи», який ініціювала польська сторона, голови громад ознайомилися із діяльністю Асоціації гмін басейну річки Віслока, відвідали низку підприємств, дізналися, як тамтешні громади залучають інвестиції. Також оглянули установки відновлювальних джерел енергії, ознайомилися із закладами соціальної сфери, життям тамтешніх громадян і українців у Польщі. Дещо із побаченого, наприклад, польський досвід використання історико-культурної спадщини для розвитку громади, можна реалізувати і в умовах Коропської ОТГ.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь