A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

День пам’яті та примирення у відділеннях стаціонарного догляду

Дата: 10.05.2018 13:56
Кількість переглядів: 632

8 травня, в День пам’яті  жертв другої світової та примирення між країнами-учасниками другої світової війни, начальник відділу соціального захисту населення Коропської селищної ради Лариса Ларченко та директор територіального центру Олександр Лаврик відвідали відділення  стаціонарного догляду тимчасового або постійного проживання самотніх у Шабалинові та Нехаївці.

Саме в цей день, напередодні великого свята для кожного ветерана  − Дня Перемоги −  керівники вирішили присвятити якомога більше уваги і піклування людям, на долю яких випали і криваві часи Другої світової, і тяжкий тягар післявоєнної розбудови.

Доєднатися  до цієї благородної справи і приділити увагу жителям відділень стаціонарного догляду виявили бажання чимало охочих. У Нехаївці свою повагу до стареньких засвідчив сільський староста Сергій Саводченко.

Теплі й приємні слова на свою адресу чули від нього ветерани. А учасники місцевої самодіяльності подарували чудовий концерт, у якому звучала і сучасна українська пісня, і дорога серцю кожного ветерана пісня військового часу. Важливою ця зустріч була і для керівництва, і для «винуватців свята»; вагомим свідченням цьому є ошатний святковий одяг присутніх і завішані орденами груди ветеранів. Кожна нагорода для ветерана – це частина історії його життя, його подвигу, а для нас – живий спомин про те, що мир і спокій є найбільшими цінностями для людства.

У Шабалинові до заходу долучитися школярі. Вони співали, танцювали, жартували, розважали присутніх своїм молодим запалом та радістю. Також діти дарували квіти ветеранам, вітаючи їх із прийдешнім Днем перемоги.

Учні нагадали всім, що вони знають про подвиги своїх прадідусів та бабусь, шанують їх і пам’ятають.

Подяка, добре слово, щире привітання, найкращі побажання − це найменше,  що можуть дати наші сучасники тим, хто пройшов війну і голод. Нам тяжко осягнути всю глибину трагедії людської, але вже після декількох розповідей очевидців починаєш переосмислювати власне життя і переглядаєш життєві цінності.

Сльози вдячності на очах стареньких бабусь та дідусів, прості слова подяки за те, що не забули, що завітали – це саме та позитивна оцінка роботи соціального захисту, на яку сподівається  кожен керівник, якому не байдуже до людської долі, до їхніх страждань і трагедій. Це найважливіший показник необхідності існування подібних закладів, адже хто забуває минуле, той не має майбутнього!

За інформацією територіального центру соціального обслуговування
(надання соціальних послуг) Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь