A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Вклонилися пам’яті героїв Оболонського плацдарму

Дата: 08.05.2018 16:00
Кількість переглядів: 808

У всій Україні сьогодні проходять урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення. Його розпочали відзначати 3 роки тому в річницю капітуляції Німеччини у Другій світовій, яка відбулася 8 травня.  Біля пам’ятника Героям Оболонського плацдарму цієї днини вшанували пам’ять тих, хто заради перемоги віддав найдорожче − власне життя, і принагідно подякували за мир сивочолим ветеранам.

 

 

Дорогою до Оболоння делегація із представників органів влади, місцевого самоврядування, громадських організацій та військовослужбовців поклала квіти до пам'ятного знаку від робітників сирзаводу мирним жителям, розстріляним фашистами в 1942 році.

Далі  зупинилися на Деснянському мосту. На синю гладь повноводної річки опустився у пам’ять про подвиги визволителів під час взяття Оболонського плацдарму траурний вінок

Біля пам’ятного знаку Героям Оболонського плацдарму – постаті солдата, життя якого наздогнала ворожа куля – відбувся мітинг-реквієм. Участь у заході взяли Коропський селищний голова Віктор Журавель, заступник голови райдержадміністрації Валентина Саволєй, голова районної ради Михайло Мазуренко, районний військовий комісар Олександр Киянець, голова районної організації ветеранів війни та праці Микола Заболотний, ветерани, представники органів самоврядування, учнівська молодь, громадськість, старости Оболонського, Будищенського та Городищенського старостинських округів. У більшості присутніх – стилізовані червоні маки на грудях як символ пам’яті за загиблими.

Зі словами вітань звернувся до присутніх на заході селищний голова Віктор Журавель.

Меморіал, біля якого ми зібралися символ звитяги, мужності самопожертви тих воїнів, які віддали своє життя, аби ми могли жити і радіти життю. Наш обов’язок якомога довше зберігати пам'ять про велику Перемогу, звитягу наших ветеранів, які поряд, і яких уже немає разом із нами, зазначив він у виступі.

Шану і подяку присутнім ветеранам висловив і староста Оболонського старостинського округу Володимир Гавриленко.

Урочистості продовжили хвилюючі й щемливі художні номери, які зворушували і викликали сльози у глядачів. Це – заслуга аматорів будинку культури Оболоння, учнів та педагогів місцевої школи, які підготували тривалу й тематичну концертну програму.

Звичайно, надали слово і сивочолим героям свята. Ветерани Другої Світової Григорій Данилович Симоненко із Будища та Іван Григорович Колотурський із Городища розповіли про тяжкі випробування, які довелося пережити у молоді роки. Вони  також побажали всім щасливого майбуття, а Україні – миру.

Хвилиною мовчання присутні пом’янули загиблих воїнів-визволителів, і поклали до підніжжя пам’ятника живі квіти.

Наприкінці заходу місцевих ветеранів привітали із прийдешнім святом Перемоги подарунками і квітами, висловили їм безмежну вдячність за звільнене від ворожих хмар мирне небо.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь