A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Громада наблизилася до створення молодіжної ради

Дата: 25.04.2018 17:04
Кількість переглядів: 862

Коропська об’єднана громада – одна з п’яти на теренах Чернігівщини, де втілюється пілотний проект «Громада, де чути голос молоді», мета якого – формування молодіжної політики на місцевому рівні. Сьогодні в рамках проекту Короп відвідали гості із громадської організації «MART» − розповіли старшокласникам про їхні права, можливості та перспективи об’єднання й активізації.

Сьогодні в усій країні при місцевих радах створюються й успішно діють ради молодіжні. Наша область не є винятком. Потужним молодіжним рухом, наприклад, може похвалитися Корюківська ОТГ, Мена, Сновськ, Новгород-Сіверський, інші міста та містечка. Невдовзі молодіжна рада сформується і в нас. Саме з цією метою ОТГ стала учасником проекту «Громада, де чути голос молоді». Ця ініціатива впроваджується громадською організацією «МАРТ» у рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Розповісти про проект, зацікавити та заохотити молодь до участі в молодіжній раді сьогодні до Коропа приїздили молоді активісти: представники всеукраїнської громадської організації «МАРТ» − координатор проекту «Громада, де чути голос молоді» Наталія Шляхтур, менеджер комунікаційного розвитку Марина Забара, керівник ГО «Громадське телебачення: Чернігів» Сергій Зосименко, представник Академії державної пенітенціарної служби Дмитро Кисельов, волонтер Корпусу миру американець Майкл Келлі.

На зустріч запросили представників учнівського самоврядування шкіл громади, їхніх наставників, лідерів спортивного руху Коропщини, представників засобів масової інформації.

Учасникам зустрічі розповіли про мету проекту, на конкретних прикладах пояснили, як можливо молоді впливати на вирішення тих чи інших питань у громаді стосовно благоустрою, організації дозвілля і не тільки.

Також юнаків та дівчат запросили переглянути виставку «Кожен має знати свої права», і на прикладах із життя розповіли, як можна запобігти порушенню цих прав.

Друга частина зустрічі була присвячена тренінгу та тему того, що під силу змінити молодій людині у своєму житті і житті громади. Далі мова пішла уже конкретно про створення молодіжної ради.

Ми, молодь, самі бачимо свої проблеми і ніхто, крім нас, їх не може зрозуміти краще, − зазначила представниця ГО «МАРТ» Наталія Шляхтур. – Створивши молодіжну раду, ви зможете, до прикладу, не лише організовувати розважальні заходи, а й діяти спільно як консультативний орган при голові громади, доносити до нього думки і прагнення, що притаманні молоді ОТГ.

Також координатор проекту наголосила на тому, що участь у молодіжній раді – це також і безцінна можливість випробувати свої здібності та вміння, розвинути організаторські та лідерські якості, які безсумнівно стануть у нагоді під час майбутнього навчання у вишах та влаштуванні на роботу.

Начальник відділу сім'ї, дітей, молоді та спорту селищної ради Оксана Нестеренко закликала присутніх представників молодого покоління, які бажають бути в молодіжній раді, об’єднуватися:

На цей захід ми запросили учнів саме 9-х і 10-х класів шкіл, адже у вас ще буде достатньо часу, аби об’єднатися у дієву команду й попрацювати разом задля втілення цікавих і корисних проектів у своїй громаді. Тому якщо ви відчуваєте, що володієте здібностями до цього і бажанням, якщо маєте цікаві пропозиції звертайтеся у відділ сім'ї, дітей, молоді та спорту, − зазначила вона наприкінці.

Насамкінець ми поцікавилися у присутніх на зустрічі старшокласників шкіл громади їхніми враженнями від заходу, а також тим, як вони оцінюють перспективу створення у громаді молодіжної ради:

Вікторія Чечевиця, Рождественське:
− Мені дуже сподобався цей захід. Завжди дуже добре, коли можуть доступною мовою пояснити дітям, підліткам, що вони можуть зробити в цьому світі для себе чи для інших. Також добре, що ми знаємо про свої можливості. Я за те, щоб створювалися молодіжні ради, адже таким чином молодь може отримати шанс щось змінити, зробити кращою нашу громаду, а також втілити щось корисне для себе і для друзів та близьких. І добре, коли нам пояснюють, що не обов’язково бути дорослим і обіймати високі посади, щоб бути ініціатором і співавтором позитивних змін.

Вікторія Ложечка, Короп:
− Захід, на мою думку, цікавий. І корисний для молоді. Підтримую створення у нас молодіжної ради і хотіла б бути її учасницею.

Світлана Омелечко, Атюша:
− Сьогоднішній тренінг мені дуже сподобався, хотілося, аби в нас проводилось більше подібних заходів, що дають змогу дещо зрозуміти, засвоїти чи переосмислити, збагатитися новими знаннями. Створення молодіжної ради, за допомогою якої можна було б висловлювати свою думку, співпрацювати із іншими та обмінюватися досвідом – звичайно, чудова ідея.

Валерія Давиденко, Короп:
− Вважаю, що сьогоднішній захід був дуже корисний для нас. Адже ми змогли висловити свою думку щодо покращення життя в Коропі. Захід надихнув нас на побудову певних подальших планів, щоб допомогти коропській молоді розвиватися.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення 
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь