A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Сергій Дедух – справжній українець

Дата: 25.04.2018 10:43
Кількість переглядів: 1010

Фото без описуВихованець народознавчого гуртка «Ласкавець» Коропського центру дитячої та юнацької творчості став переможцем номінації обласного конкурсу.

Ще восени учня 8-го класу Атюшівської школи Сергія Дедуха обрали фіналістом заочного туру конкурсу «А я справжній українець!». Це обласний національно-патріотичний проект, що стартував 20 років тому і проводиться серед вихованців закладів позашкільної освіти та учнів загальноосвітніх шкіл області.

У рамках першого етапу журі розглянуло відеороботи, що характеризують конкурсантів як патріотів, знавців народних традицій та культури. Тоді із 36 учасників обрали 12 кращих.

І ось 22 квітня на сцені обласного Палацу дітей та юнацтва відбувся фінал. Разом із Сергієм змагалися ще 9 вихованців позашкільних закладів із Бобровиці, Городні, Ічні, Куликівки, Носівки, Прилук і Чернігова.

Оскільки наш учасник – вихованець народознавчого гуртка «Ласкавець», що діє на базі Атюшівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Станіслава Ковтуна, до Чернігова минулої суботи поїхав увесь співочий колектив разом із керівником – заслуженим працівником культури України Ганною Сушко.

Фото без опису

На обласній сцені талановиті діти представили фрагмент обряду українського весілля й заспівали Пасхальний псалом. На Сергія Дедуха чекало також чимало конкурсних завдань. Всі юнаки демонстрували знання історії України й рідного краю, готували національні страви, презентували виготовлені власноруч вироби. Оцінювалися їхні творча індивідуальність, оригінальність, артистичність.

За результатами виступу журі визначило призові місця і переможців у номінаціях. Нашого учасника назвали кращим у номінацій «Носій українських традицій». Проте організатори конкурсу наголосили на тому, що кожен із десяти юнаків-фіналістів уже може вважатися переможцем конкурсу. Всі вони отримали грамоти і нагороди. А ще фіналістів запросили невдовзі відвідати Чернігів. Організатори обіцяють цікаву екскурсію історичною частиною міста, розваги та святковий обід.

Тож вітаємо Сергія Дедуха із цим здобутком! До речі, його підготовкою до участі в конкурсі займалися директор центру творчості Олена Куніцина та керівник гуртка «Ласкавець» Ганна Сушко. Працівники позашкільного закладу вдячні керівнику відділу освіти селищної ради Олегу Курбанову за підтримку, розуміння і надання двох автобусів, аби діти змогли відвідати конкурс.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення 
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь