Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Генеральний план Коропа затверджено

Дата: 19.04.2018 18:37
Кількість переглядів: 1702

Фото без описуНа пленарному засіданні 21 сесії 7 скликання, що відбулося сьогодні, депутати одноголосно підтримали проект документу, що розділяє Короп на зони і дозволяє надавати земельні ділянки під забудову його жителям.

Проголосували також за придбання потужної техніки для ефективнішої боротьби зі снігом.

 

У ФАПах з’явиться інтернет

На сьогоднішнє зібрання прибули 17 депутатів селищної ради із 26 обраних. Провів сесію селищний голова Віктор Журавель. На захід запросили членів виконавчого комітету, старост, працівників виконавчого апарату селищної ради.

Фото без опису

Починаючи зібрання, традиційно привітали колег, які відсвяткували Дні народження у міжсесійний період. Після цього розпочали розгляд питань порядку денного.

Із питань соціального захисту інформувала керівник профільного відділу селищної ради Лариса Ларченко.

Фото без опису

Вона, зокрема, представила для розгляду Програму відзначення пам’ятних дат, історичних подій, культурних заходів, ювілеїв підопічних територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) селищної ради на поточний рік. Цю програму, із фінансуванням у сумі 25 тисяч гривень, підтримали депутати.

Фото без опису

Затвердили також зміни до Програми фінансової підтримки 9-го Державного пожежно-рятувального поста (смт Короп) на покращення його матеріально-технічного стану. З цього питання інформував головний спеціаліст із питань взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Віталій Бульйонов.

Стосовно питань фінансової сфери – про виділення асигнувань за рахунок вільного залишку бюджетних коштів та бюджетних змін − заслухали начальника фінансового управління Наталію Басанець.

Фото без опису

Так депутати підтримали направлення для різних цілей 80 тисяч гривень. Із них 75 тисяч − на виготовлення проектно-кошторисної документації з капітального ремонту доріг; 4 тисячі 500 гривень − для інтернет-зв’язку в установах первинної медицини на території об’єднаної громади, адже такого технічного оснащення вимагає нині реформа системи охорони здоров'я.

Наступними рішеннями депутати внесли зміни до Програми проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, надали 50% знижку розміру орендної плати Сосницькому об’єднаному управлінню пенсійного фонду, врегулювали питання управління майном комунальної власності, підтримали кілька кадрових питань тощо. 96 питань налічував «земельний блок».

Фото без опису

Підтримали депутати і оприлюднення проекту нового Порядку присвоєння та зміни поштових адрес. За інформацією начальника відділу організаційної роботи Наталії Ющик, чинний Порядок охоплює лише Короп. Планується ж, щоб він стосувався всіх населених пунктів, що увійшли до ОТГ. У громадян, які матимуть зауваження чи пропозиції стосовно нового Порядку, буде місяць із дня оприлюднення, аби звернутися з ними до відділу організаційної роботи апарату селищної ради. Далі проект планують остаточно затвердити.

Соціально-економічний розвиток: плюс ремонт водопроводу й дороги  та придбання техніки

Кілька важливих змін до прийнятої раніше Програми соціально-економічного розвитку були внесені на сьогоднішній сесії. Так до переліку об'єктів Програми включили капітальний ремонт покриття по провулку Трудовому в Коропі.

До того ж, як інформував заступник селищного голови з питань житлово-комунального господарства будівництва, архітектури та містобудування Олег Мельоха, комунальне підприємство селищної ради «Вода» нещодавно  взяло на свій баланс водопровід у Вишеньках та Бужанці. На жаль, аналіз води в одній із водонапірних башт у Вишеньках показав підвищений вміст металів. Тому необхідно провести капітальний ремонт водопроводу. Цей пункт теж додали до Програми.

Фото без опису

Минула зима показала, що наявний у наших комунальників трактор МТЗ не завжди може впоратися із глибокими снігами, особливо це стосується сіл громади. Тож вирішили спрямувати кошти державної субвенції на придбання потужнішої техніки, а саме трактора ХТА-200-10 з відвалом, а також розкидача піску, щоб підсипати слизькі дороги.

- Розмір коштів державної субвенції на розвиток інфраструктури щорічно зменшується. І тому зараз нам потрібно максимально забезпечити себе необхідною технікою. Бо якщо не зробимо цього тепер, поки є можливість, – у подальшому не зможемо виконувати жодних робіт, і ремонтувати дороги зокрема, − зазначив селищний голова Віктор Журавель.

Генплан поділив Короп на зони

Нарешті наблизилася до завершення робота із виготовлення Генерального плану Коропа, розпочата ще 2012 року. Позаду − громадські слухання, розгляд Проекту управлінням містобудування та архітектури Чернігівської ОДА, Міністерством культури України. Врешті на сьогоднішній сесії документ затвердили.

− Генеральний план розрахований на 10-15 років, − поінформував заступник селищного голови Олег Мельоха. − Територія Коропа буде чітко розподілена на зони. Для людей це буде зручно. Буде зона присадибної забудови. Громадяни зможуть отримати ділянки для забудов, адже без генплану їх надати селищна рада не може. Передбачаються також промислова і навчальна зони, зона зелених насаджень. У зв’язку з цим чітким розмежуванням з'явиться додаткова можливість розвитку інфраструктури селища у формі залучення нових інвестицій.

«Різне»: ліс і благоустрій

Жваві обговорення точилися у залі засідань під час розгляду питання «Різне».

Із депутатським зверненням до селищної ради звернувся депутат Петро Тягнирядно. В ньому було зазначено, що землі лісового фонду, користувачем яких є підприємство районної ради «Агролісгосп», знаходяться на території громади. Тому депутат висловив бачення необхідності звернення до районної ради з проханням передати ці землі у власність Коропської ОТГ.

Керівник цього підприємства Віктор Мальцев, який є депутатом селищної ради, вніс роз’яснення про те, що ліс – це власність держави, тому питання його передачі вирішується саме на державному рівні. Тож і розглядати це питання поки зарано. У районній власності лише майно підприємства. Однак тут слід пам’ятати і про так звану Понорницьку зону.

Цю думку продовжив і Віктор Журавель:

- Якби була створена Понорницька громада, і територія району, грубо кажучи, була б охоплена двома громадами, як і передбачає перспективний план, тоді логічно було б спільно звернутися до вищих державних органів, адже підприємство є спільним.

Не обійшлося і без підняття теми благоустрою території. Активно обговорили проблему організації в Коропі вивозу сміття. На жаль, люди поки не надто активно укладають із КП «Благоустрій» відповідні договори. Але нещодавно депутат Владислав Яцечко показав, що організувати людей можливо. Він ініціював таку акцію з організованого вивозу сміття для жителів свого округу. Тепер люди зацікавлені у такій регулярній послузі і готові платити за це.

Тож невдовзі комунальники здійснять подвірний обхід однієї з частин Коропа (вул. Слободська, вул. Ігоря Шкляра, вул. Дружби, вул. Михайлівська, пров. Ігоря Шкляра, пров. Довженка, пров. Слободський, пров. Трудовий, пров. 1-й Михайлівський, пров. 2-й Михайлівський) і заключать договори на вивезення сміття. Якщо проект виявиться успішним – його застосують для всього селища.

Взяли до відома також три депутатські запити Руслани Кудрицької щодо ремонту доріг, їхній розгляд відбудеться під час наступної сесії.

Усі рішення 21 сесії 7 скликання будуть у 5-денний термін опубліковані на офіційному сайті Коропської селищної ради.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення 
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь