A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Патріотичні українські фільми показали в Коропі

Дата: 16.04.2018 10:26
Кількість переглядів: 641

«Кіборги», «Червоний», «Нескорені духом», «Іван Сила» − ці відомі кінострічки коропчани мали нагоду переглянути на великому екрані минулої п’ятниці та суботи.

13 та 14 квітня в районному будинку культури проходив кінофестиваль «Дивись українське». Розпочався він у п’ятницю демонстрацією стрічки «Кіборги» − про героїв боїв за Донецький аеропорт.

Самому показу передувала урочиста частина, яку розпочали із Державного Гімну. Всі разом подякували оплесками ветеранам АТО, присутнім у залі. Пам’ять земляків, які поклали своє життя у боротьбі за незалежність України, вшанували хвилиною мовчання.

Показ фільмів у районних центрах області організовує спілка кінематографістів «Чернігівська творча майстерня». Короп – уже десятий за рахунком населений пункт, до якого вона завітала. Голова спілки Вадим Антошин зазначив, що з кінострічками, які розповідають про людей із міцним духом, вони планують об’їхати всю Чернігівщину.

«Червоний» − фільм про сталінські концтабори, боротьбу мужніх українців, яких прагнули знищити. У стрічці «Іван Сила» розповідається про уродженця Закарпаття, який своїм талантом підкорив чи не весь світ. «Нескорені духом» – про людей із інвалідністю, які щоденно переборюють важкі перепони на шляху до щастя та успіху. А фільм «Кіборги», за словами Вадима Антошина, має подивитися кожен громадянин нашої країни, оскільки він дає змогу усвідомити те, якою ціною нам дається мирне життя.

Привітав глядачів та подякував організаторам фестивалю заступник коропського селищного голови Василь Кравченко. «Ці фільми вчать любові до рідного краю та свого народу, закликають любити свою землю та рідну країну, і в разі небезпеки – ставати зі зброєю в руках на її захист, як це зараз демонструють наші воїни», − зазначив він у виступі.

Оплески того дня лунали і в чсть представників молодої генерації наших захисників – призовників. Цієї весни районна призовна комісія відібрала десятьох юнаків. Двом із них − Івану Соколу та Денису Федоренку − повістки про відправлення до військових частин урочисто вручив заступник військового комісара Василь Шаповал.

«Сьогодні в лавах збройних сил України проходить строкову службу 21 житель району, військову службу за контрактом − 33. Бажаю вам із гідністю виконати свій обов’язок, здоровими повернутися додому і підтримувати традицію гідно захищати нашу державу», − прозвучало в його виступі.

Отримавши повістки, хлопці поспішили до глядацької зали, аби переглянути «Кіборгів». До речі, ветерани АТО відвідали кіносеанс за сприяння помічника-консультанта народного депутата Анатолія Євлахова Катерини Четверик.

На жаль, кіносеанси у п’ятницю та суботу відвідало дуже мало глядачів. Та попри це районний будинок культури планує продовжити співпрацю з «Чернігівською творчою майстернею». І в подальшому відбудуться покази як для дорослих, так і для дітей. Адже є сподівання, що наступні заходи відвідуватимуть більше земляків.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь