A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У об’єднаній громаді діятиме робоча група з легалізації праці

Дата: 27.03.2018 17:30
Кількість переглядів: 854

Фото без описуЧергове засідання виконавчого комітету під головуванням очільника селищної ради Віктора Журавля відбулося сьогодні, 27 березня. Півтора десятки питань, що були винесені на розгляд членів виконкому, стосувалися фінансової сфери, комунального майна, сфери соціального захисту та послуг.

Щодо пропонованих змін до показників селищного бюджету на поточний рік поінформувала начальник відділу планування доходів та аналізу виконання бюджету фінансового управління Світлана Пуліна. Як пояснила фінансист, усі зміни відбудуться в межах бюджетних призначень, а кошти із загального фонду будуть направлені до бюджету розвитку на конкретні цілі. Зокрема, потрібно на 3,7 тисячі профінансувати експертизу в рамках проекту підвідного газопроводу до Шабалинова, направити 53 тисячі для виготовлення проектно-кошторисної документації для капітального ремонту Оболонської школи.

Наступним питанням Світлана Пуліна висвітлила пропонований план  заходів із наповнення селищного бюджету і пошуку додаткових джерел надходжень до нього. У планах – тісніша співпраця із фіскальною службою, земельним та житлово-комунальним відділом, аби мати повнішу інформацію про наявні надходження і, відповідно, шукати додаткові. Учасники засідання звернули увагу ще й на доцільності такої співпраці із реєстраторами та нотаріусами. У рамках пропонованого плану заходів посилиться також контроль раціональності видатків.

Фото без опису

Рішенням виконкому затвердили створення робочої групи з легалізації праці. Як поінформувала головний соціальний інспектор – інспектор праці Людмила Тітова, група потрібна для того, щоб мати змогу офіційно спілкуватися із бізнесовими структурами на предмет дотримання ними трудового законодавства, оскільки повноваження контролюючих органів у цьому питанні сьогодні обмежені.

Затвердили й склад такої групи – очолять її селищний голова Віктор Журавель та його заступник Василь Кравченко.

Фото без опису

Погодили також і зміни до Програми фінансової підтримки 9 Державного пожежно-рятувального поста селища Короп. Як поінформував головний спеціаліст з питань взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Віталій Бульйонов, зміни потрібні, аби рятувальники могли придбати бензогенератор.

Для того, щоб урізноманітнити дозвілля підопічних територіального центру, була розроблена програма відзначення їхніх ювілеїв, пам’ятних дат, історичних подій та культурних заходів. Її членам виконкому представила начальник відділу соціального захисту населення Лариса Ларченко. Річна фінансова потреба програми  – 25 тисяч. Грошове забезпечення здійснюватиметься в межах коштів, виділених терцентру.

У продовження «соціальних» питань члени виконавчого комітету затвердили граничну вартість безоплатних послуг на поховання учасників бойових дій, інвалідів війни та померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та проживали на території селищної ради.

Фото без опису

Рішенням виконкому було також передано в оренду нежитлову будівлю в Билці і продовжено на два роки договір оренди для Сосницького управління пенсійного фонду, що знаходиться у приміщенні селищної ради, списано застарілу й непридатну техніку підприємств «Благоустрій» і «Благоустрій Сервіс». Із цих питань інформувала начальник відділу комунального майна, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Тетяна Свердлова.

Без заперечень внесені зміни до програми проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів на території селищної ради у поточному році, поставлено на загальний квартирний облік жителя Галичівки і його сім’ї, ще одну сім’ю взято на облік як таку, що опинилася у складних життєвих обставинах. Розглянуто заяви громадян про зміни нумерації будинків.

Одноголосно члени виконкому затвердили свій орієнтовний план роботи на другий квартал. Як інформувала начальник відділу організаційної роботи Наталія Ющик – серед іншого виконавчий комітет займатиметься організацією підготовки до Миколаївського ярмарку і розглядом питань запобігання та протидії корупції.

Фото без опису

На засіданні виконкому були присутні старости сіл громади. Наприкінці заходу їх закликали активніше долучитися до проектної діяльності і надати селищній раді пропозиції, що б вони бажали втілити в своїх старостинських округах. Оформивши ці ідеї у проекти, є шанс залучати для реалізації найцікавіших задумів державні й навіть міжнародні кошти.

 

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь