A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Покращення після об’єднання обговорили в Оболонні

Дата: 23.03.2018 17:54
Кількість переглядів: 740

Фото без описуСьогодні, 23 березня, Коропський селищний голова Віктор Журавель прийняв участь у загальних зборах громадян Оболонського старостинського округу, жителі якого одноголосно підтримують та схвалюють діяльність старости Володимира Гавриленка.

- Аналізуючи минулий рік, лише покращення спостерігаємо від утворення об’єднаної територіальної громади, - розпочав свій звіт за 2017 рік Володимир Дмитрович.  

Постійно в належному стані підтримується санітарний стан території, вуличне освітлення, благоустрій кладовищ (відремонтовано огорожу, пофарбовано пам’ятники). Для будинку культури придбано музичну апаратуру, вогнегасник та бензопилу. Проведено косметичний ремонт адміністративного приміщення старостинського округу, стели на Оболонському плацдармі, оформили громадське пасовище. Контролює староста й стан сміттєзвалища, яке регулярно упорядковується, а от наявність сміття на території округу справляє негативне враження, на що Володимир Гавриленко звернув увагу односільчан.

Фото без опису

Про переваги об’єднання зазначила й Наталія Струтинська – директор Оболонської ЗОШ І-ІІІ ст. Щирі слова вдячності прозвучали від Наталії Андріївни на адресу старости та очільника громади за співпрацю та розуміння, адже тепер в навчальний заклад с. Оболоння дітлахів з сусідніх населених пунктів підвозить новий шкільний автобус, придбаний за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури. Директор сподівається, що підтримка школі буде й надалі, бо в планах і заміна вікон та придбання зимової гуми для автобуса.

Фото без опису

Серед знакових справ на 2018 рік також визначили ремонт пожежного автомобіля, так як вийшов з ладу двигун; ремонт та заміна огорожі в центрі села біля пам’ятника загиблим воїнам та на кладовищі; придбання відвалу для чистки снігу; ремонт даху та оновлення системи опалення в будинку культури.

- Один в полі не воїн. Лише з вашою спільною допомогою досягнемо успіхів і кращого розвитку нашої території, - звернувся до жителів староста Володимир Гавриленко.

Фото без опису

Та односельці свого керманича підтримують. Лише добрі відгуки в залі було чутно про Володимира Дмитровича в обговоренні зробленого за рік минулий. Одноголосно підтримали присутні і збільшення суми сплати до цільових фондів, хоча Оболоння не з активістів по даному напрямку. З існуючих 257 жилих господарств в доцільності самооподаткування розуміють тільки 167. Але на 2018 рік замість 80 грн затвердили сплату у сумі 100 грн. А напрямок щодо витрат даних коштів будуть обирати колективно: потрібно і окультурення території амбулаторії, підіймалося питання щодо збільшення ліхтарів освітлення по вулиці, навіть була пропозиція щодо закупівлі зимової гуми на шкільний автобус та двигуна на пожежний автомобіль.

Фото без опису

Про стан правопорядку на підвідомчій території прозвітував дільничний офіцер поліції Владислав Нешта, акцентуючи увагу на покарання щодо порушення норм благоустрою біля господарств.

У своєму виступі очільник громади Віктор Журавель торкнувся питань, які підіймали громадяни в ході загальних зборів, дав вичерпні відповіді. Віктор Іванович подякував старості за відповідальність та розуміння, жителям за підтримку та активність у рішеннях, повідомив присутніх щодо досягнень стосовно соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади за 2017 рік, торкнувся болючих питань щодо реформ медицини та поштових відділень, проінформував про доцільність у створенні сільськогосподарських кооперативів.

Фото без опису

- Від процесу об’єднання не втратила жодна минула сільська рада, про що говорять відповідні показники бюджету. Труднощі долати краще нашою спільною командою, яка на даний час робить все для покращення життєдіяльності громади, - наголосив Віктор Іванович.

Фото без опису

Головний спеціаліст земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко проінформувала присутніх щодо порядку передачі землі поза межами населених пунктів об’єднаній територіальній громаді та надала роз’яснення стосовно приватизації земельних ділянок.

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь