A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Співбесіди зі старостами громади

Дата: 09.01.2018 15:47
Кількість переглядів: 949

Фото без описуСьогодні, 9 січня, розпочалися співбесіди з старостами  старостинських округів Коропської селищної ради за підсумками роботи у 2017 році та планів розвитку на 2018 рік, які зі своїми заступниками та начальниками відділів проводив очільник громади Віктор Журавель.

 Згідно затвердженого відповідного графіка цього дня звітували старости Лукнівського, Рижківського, Нехаївського та Шабалинівського старостинських округів Коропської ОТГ.

 Постійний контроль по благоустрою території, огорожа кладовища, підтримка освітлення у належному стані, встановлення дров’яного котла в навчальному закладі – про роботу почули учасники співбесіди від Лукнівського старости Володимира Сивця. Хвилює лукнівчан стан громадських колодязів, які потребують очищення та окультурення. Як вихід з даної ситуації було запропоновано частіше збирати толоку, ініціатором якої повинен виступати сам староста. Дуже малий відсоток і збору самооподаткування у Лукнові. А ці кошти можна використовувати і на освітлення, і на підтримку благоустрою.

Фото без опису

 Начальник відділу культури і туризму селищної ради Людмила Самойловська озвучила про ненадання відповідних послуг населенню у повній мірі будинком культури. Також на даний час у Лукнівському старостинському окрузі відсутній соціальний працівник, про що наголосив директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Олександр Лаврик.

 В цьому році планується завершити огорожу кладовища, провести ремонт у дитячому садку  (каналізація, водопостачання), заміна вікон у ФАПі, при можливості – капітальний ремонт дороги комунальної власності по вул. Молодіжна.

 Староста Рижківського старостинського округу Микола Єременко проінформував, що на першому плані завжди підтримка благоустрою території, утримання у належному стані кладовищ. На дані роботи спрямовують кошти із самооподаткування, відсоток збору яких дуже високий. Також в минулому році зроблено ремонт адмінбудівлі старостинського округу та будинку культури.

Фото без опису

 Проблемним питанням є спиляння дуже великих дерев на другому кладовищі села, яке буде вирішуватися в цьому році як своїми силами,так і з допомогою комунального підприємства селищної ради «Благоустрій».

 Завжди кипить робота у Нехаївському старостинському окрузі під керівництвом старости Сергія Саводченка. По благоустрою території велика увага приділялася центру села; огороджено ФАП, адмінбудівлю старостинського округу, центральне сміттєзвалище; завжди в належному стані освітлення та узбіччя доріг; проведено грейдерування та підсипку доріг комунальної власності; зроблено ремонт будинку культури (відкрито дві нові зали), косметичний ремонт пожежної частини та зовнішні ремонтні роботи адмінбудівлі.

Фото без опису

 Сергій Миколайович активно співпрацює з інвесторами, які направляють кошти на вирішення соціальних потреб території. За ініціативи старост Нехаївського і Шабалинівського старостинських округів відкрито додаткові автобусні маршрути до Києва та Чернігова. На високому рівні працюють всі галузі, про що відмітили на співбесіді начальники відділів Коропської селищної ради.

 Серед проблемних питань, які будуть вирішуватися в цьому році, Сергій Саводченко озвучив ремонт водонапірної башні, стан доріг з твердим асфальтним покриттям різних форм власності та їх ремонт.

 Голова Коропської селищної ради Віктор Журавель також наголосив, що болючим залишається питання навчального закладу, адже дуже велика затратна частина на Нехаївську ЗОШ І-ІІІ ст. «Але питання про закриття школи не обговорюється. Шукаємо шляхи оптимізації, щоб зменшити відповідні витрати. Це на постійному контролі старости Сергія Саводченка, начальника відділу освіти Олега Курбанова та заступника Олега Мельохи», - проінформував Віктор Іванович.

 Тісна співпраця з інвесторами і у старости Шабалинівського староститнського округу Миколи Сальнюка. Виділені кошти спрямовуються на підтримку благоустрою території, санітарного стану кладовища, упорядкування сміттєзвалища, облаштування освітлення вулиць, проведення культурно-мистецьких заходів у селі. У минулому році проведено ремонт адмінбудівлі старостинського округу, будинку народних традицій та дозвілля, в якому також встановлено твердопаливний котел.

Фото без опису

 Серед проблемних питань Микола Михайлович виділив ремонт автомобіля пожежної частини, грейдерування та ремонт доріг комунальної власності, завершення газифікації населеного пункту.

 Наступна співбесіда щодо звіту за роботу у 2017 році та перспективи на рік теперішній відбудеться 10 січня з старостами Риботинського, Вишеньківського, Карильського та Краснопільського старостинських округів.

 

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь