A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Чорнобиль – наш довічний біль

Дата: 26.04.2017 14:36
Кількість переглядів: 776

 Фото без опису Тридцять один рік тому, 26 квітня о першій годині 26 хвилин на Четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа, яка з острахом сколихнула всю планету.

  Чорнобиль нагадав цілому світу, що в самому серці Європи живе великий народ. Світ спочатку почув слово «Чорнобиль», а потім таке незвичне – «Україна». А для багатовікової історії України – Чорнобиль став ще однією трагедією в хронології духовного і фізичного знищення нації.

  Саме сьогодні, в день Чорнобильської трагедії, за ініціативи управління соціального захисту населення Коропської районної державної адміністрації в приміщенні районної ради відбулося засідання «круглого столу» з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС.

Фото без опису

  В роботі засідання взяли участь в.о. голови районної державної адміністрації Валентина Саволєй, голова районної ради Михайло Мазуренко, заступник голови селищної ради Василь Кравченко, секретар селищної ради Людмила Гавриленко, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Фото без опису

   Валентина Павлівна у своєму виступі торкнулася історії тих страшних подій, подякувала ліквідаторам за їхню мужність, наголосила на доцільності організації відповідних зібрань.

  Голова Коропської районної громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль Україна” Олександр Дзюбенко окреслив проблеми сьогодення, що стосуються їхньої організації, вручив подарунки від Червоного Хреста.

Фото без опису

  Питань, що хвилюють ліквідаторів, обговорювали багато. Це і пільговий проїзд транспортними засобами, зубопротезування, видача безкоштовних ліків у аптеках, пільги на опалення, пенсійне забезпечення.

  Начальник управління соціального захисту населення Коропської районної адміністрації Микола Колодко наголосив, що на районному рівні всі виплати проводяться по мірі можливості, а на державне фінансування, нажаль, ніякого впливу зробити не можна.

Фото без опису

   Щодо порядку отримання пільгових лікувальних препаратів та санаторних путівок заслухали Миколу Сємаку – головного лікаря комунального закладу охорони здоров’я «Коропський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги» Коропської районної ради.

  Працівники управління соціального захисту населення Коропської РДА Ірина Вегера та Катерина Потійко надали роз’яснення стосовно пільг та субсидій на опалення.

   Начальник Коропського відділу з питань призначення перерахунку та виплати пенсій Сосницького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Інна Седько проінформувала стосовно процедури підвищення пенсії відповідним категоріям населення.

  Заступник селищного голови Василь Кравченко у своєму виступі наголосив на героїзм та відданість наших ліквідаторів-земляків, подякував всім за зроблену справу. Василь Андрійович нагадав, що відповідно до Програми по соціальному захисту та підтримки малозабезпечених громадян Коропської селищної ради, учасників антитерористичної операції, ветеранів війни, воїнів-афганців та ліквідаторів аварії на ЧАЕС на території Коропської селищної ради  на 2017 рік проводиться належне фінансування.

Фото без опису

   Щодо фінансування районних Програм соціального спрямування повідомив і Михайло Мазуренко – голова районної ради. Михайло Павлович запевнив, що завжди районне керівництво йде на зустріч і надає відповідну допомогу.

    На всі запитання учасники зібрання отримали змістовні відповіді, зауваження були враховані.

Фото без опису

 Після засідання «круглого столу» відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку ліквідаторам на Чорнобильській АЕС.

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь