A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Соціальний інспектор праці Коропської селищної ради інформує

Дата: 20.02.2018 14:30
Кількість переглядів: 971

Фото без описуЗ набуттям чинності нових Порядків здійснення державного контролю та нагляду за додержанням законодавства про працю, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 року № 295 "Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" зросла відповідальність за порушення вимог законодавства про працю.

3 метою забезпечення реалізації зазначених повноважень Коропською селищною радою відповідно до статті 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” введено посаду головного соціального інспектора – інспектора праці.

Відповідно до Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 295 інспектор праці територіальної громади здійснює державний контроль за додержанням законодавства про працю з питань:

-  своєчасної та у повному обсязі оплати праці

-  додержання мінімальних гарантій в оплаті праці           

-  оформлення трудових відносин

З підвищенням розміру мінімальної зарплати штрафи за недотримання трудового законодавства з нового року значно зросли. Стаття 265 КЗпП говорить про те, що юридичні та фізичні особи — підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу у разі:
— фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, виплати заробітної плати без нарахування та сплати ЄСВ і податків — в тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, відносно якого скоєно порушення. У 2018 році сума штрафу — 111 690 грн;

— порушення встановлених термінів виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більше ніж за один місяць, виплата їх не в повному обсязі — у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення. У 2018 році сума штрафу – 11 169 грн;

— недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці — у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, відносно якого скоєно порушення. До речі, сюди відноситься ненарахування індексації. У 2018 році сума штрафу — 37 230 грн;

— недопуск до проведення перевірки з питань виявлення порушень щодо допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час і виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податків карається штрафом у стократному розмірі мінімальної заробітної плати. У 2018 році сума штрафу 372 300 грн.

            Шановні роботодавці, поважайте себе та своїх працівників. Дотримання норм трудового законодавства є запорукою добробуту кожної людини окремо та громади  в цілому.

Головний соціальний інспектор - інспектор праці Людмила Тітова

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь