A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

День енергії в рамках Угоди мерів

Дата: 13.06.2017 11:24
Кількість переглядів: 809

Фото без описуДні сталої енергії в рамках Угоди мерів, подібно як Європейський тиждень сталої енергетики, задумано Європейською Комісією як засіб своєрідної кількаденної «мобілізації» мешканців, політиків, підприємців, представників громадських організацій, щоб усім разом замислитися над перспективами виробництва і споживання енергії в себе в селищі, місті, регіоні, країні та світі.

  Мета Днів – це насамперед підвищення поінформованості місцевих громад стосовно сучасних способів ощадного й ефективного використання енергії та ширшого залучення відновлюваних джерел енергії в руслі загальноєвропейської політики протидії глобальній зміні клімату.

  В 2013 році Короп став підписантом європейської ініціативи «Угода мерів», яка має на меті до 2020 року скоротити на 20% викиди вуглекислого газу (СО2). Вуглекислий газ на думку фахівців є основним винуватцем зміни клімату та погіршення здоров’я людей, адже він подразнює дихальні шляхи, викликає головний біль, запаморочення тощо. СО2 викидається в атмосферу, коли ми спалюємо паливо, необхідне для виробництва енергії. Отже, зменшуючи споживання світла, води, тепла, зменшуватиметься і їх виробництво, а значить і викидів парникових газів буде менше.

Фото без опису

   Сьогодні, 13 червня, в Коропській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка пройшли Дні енергії з метою популяризації економного енергоспоживання.

  Про економне споживання енергії діти дізналися з доповіді головного спеціаліста сектору муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Коропської селищної ради Андрія Белана. Андрій Миколайович повідомив яким чином зекономити енергоносії, що використовуються в житлових приміщеннях, установах, організаціях тощо.

Фото без опису

  Для кращого засвоєння інформації школярі переглянули мультиплікаційні фільми насичені корисними порадами з енергоефективності.  

Фото без опису

  Веселі загадки  від начальника відділу сім’ї, дітей, молоді та спорту Коропської селищної ради Оксани Нестеренко сподобались всім присутнім. Діти активно тягнули руки, щоб відповісти на питання про різні моменти економії енергоносіїв, які їм відомі. Радісно, що юне покоління розуміє важливість і необхідність економії енергії. 

Фото без опису

  Зміни починаються з усвідомлення. До вирішення глобальних проблем кожному з нас достатньо зробити маленький крок. Тож давайте крокувати разом!

Фото без опису

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь