A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Управління проектним циклом: від ідеї до звітності в рамках програми U-LEAD з Європою

Дата: 16.02.2018 10:44
Кількість переглядів: 715

Фото без опису15 лютого  в залі засідань  Коропської районної ради відбувся семінар «Управління проектним циклом: від ідеї до звітності» в рамках діяльності Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування програми U-LEAD з Європою за участю радника із питань регіонального розвитку Чернігівського ВП ЦРМС  Володимира  Бойка.

В семінарі  взяли участь селищний голова Віктор Журавель, заступник селищного голови Олег Мельоха, начальники та спеціалісти  відділів апарату селищної ради, старости Коропської об’єднаної  територіальної громади.

- Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування в рамках своєї діяльності надає громадам та органам місцевого самоврядування інформаційну, методичну та експертну підтримку задля розвитку сільських територій та впровадження реформи децентралізації. Основне завдання, яке ставить перед собою Програма «U-LEAD з Європою» – це посилення спроможностей громад з метою впровадження реформ регіональної політики та децентралізації,- наголосив  в своєму виступі Віктор Журавель.

Фото без опису

Володимир Бойко детально розповідав учасникам семінару про проекти та проектний цикл, про побудову дерева проблем та дерева цілей проекту, а також звернув увагу присутніх  на джерела фінансування,  мотиви донорів та ідентифікацію проектної ідеї  зацікавлених сторін та партнерів тому, що проблемна ситуація відображає стан справ, який не задовольняє і який потрібно  виправити. Саме для цього розробляється проект і шукаються  для його реалізації необхідні ресурси. Неможливо належним чином розробити проект, що враховує реальні потреби громадян, не провівши аналізу існуючої ситуації. Чітке визначення проблеми є ключовою передумовою успішного планування та реалізації проекту.

Фото без опису

Робота семінару також відбувалася і у форматі  запитання-відповідь, де озвучувались питання про суму виділених  коштів ДФРР для Чернігівської області на проектну діяльність, застосування альтернативних джерел енергії, адже Коропська громада – підписант Угоди мерів,  а  старости ОТГ цікавились питаннями очищення ставків,  водного фонду, новими стандартами вуличного освітлення.

 Учасники семінару поділилися враженнями результатів конкурсних відборів проектів регіонального розвитку, що фінансуються за кошти Державного фонду регіонального розвитку, адже  два проекти  Коропської селищної ради, які набрали високі бали і  довгий час були серед лідерів в підсумку поступилися більш традиційним, спрямованим на соціальну інфраструктуру. Тож  Володимир Бойко більш детально зупинився і на питаннях затверджених критеріїв оцінювання та практики їх застосування.

Фото без опису

Об’єднаній громаді потрібна стратегія розвитку. Залучатися до її розробки має вся громада, адже краще за неї ніхто не знає своєї проблематики. Головне завдання - навчити громаду новому інструменту планування, чітко визначити сутність проблеми та її рівень, адже  не буває хорошої практики за поганої теорії.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь