A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Семінар-нарада з питань стратегії розвитку ОТГ

Дата: 11.07.2017 15:53
Кількість переглядів: 789

11 липня  в залі засідань  Коропської районної ради відбувся семінар-нарада з питань стратегії розвитку об’єднаної територіальної громади за участю виконавчого директора Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад Іриною Грозенко.

   В нараді взяли участь селищний голова Віктор Журавель, керуюча справами Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад Галина Товстоп’ята,  голова районої ради Михайло Мазуренко, в.о. голови Коропської райдержадміністрації  Віктор Кузуб, депутати обласної ради Микола Мисник та Володимир Селянський, начальники відділів апарату селищної ради, старости Коропської об’єднаної  територіальної громади, голови сільських, селищних рад району.

  Ірина Грозенко повідомила присутніх про те, що   за два роки реформи місцевого самоврядування утворено вже 413 об'єднаних територіальних громад, а Чернігівщина посідає третє місце в даному процесі. Ще з півтори сотні громад чекають призначення виборів у Центральній виборчій комісії, яка традиційно не поспішає це робити, щоразу придумуючи різні приводи, аби не дати змоги створювати нові об’єднання.

  Зверталася  увага  сільських та селищних голів, які ще  планують об’єднатися, на правильний вибір керівника громади, який повинен бути соціально активним та мати якості лідера, бо успіх громади залежить від її керманича.

  Обговорювалося питання і про залучення грандів, де  кожен староста має змогу уже сьогодні подумати про обрання того напрямку роботи у своєму селі, на який потрібні будуть додаткові кошти, і  уже сьогодні вчитися заповнювати грандову  аплікаційну форму, в цьому буде допомагати також і економічний відділ Асоціації.                Учасники семінару цікавилися  позитивним досвідом  новостворених громад інших районів, беручи пропозиції собі на замітку. Коропський селищний голова Віктор Журавель звернув увагу директора Чернігівського відділення Асоціації сільських, селищних рад на потребу забезпечення Коропщини сучасним, швидкісним інтернет-зв’язком, що якісно забезпечить  надання послуги населенню.

  Обговорювали і три основних законопроекти, які  зможуть полегшити роботу об’єднаних громад у напрямку соціально-економічного розвитку:

1) Проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (щодо розширення видів містобудівної документації на місцевому рівні) №4390 від 12.04.2016. Законопроект дуже простий і технологічний, вводить поняття "схеми планування території" для всіх територіальних громад, що дає змогу припинити клаптикову хаотичну забудову територій за межами населених пунктів.

2) Проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поширення повноважень органів місцевого самоврядування територіальних громад на всю територію відповідної сільської, селищної, міської територіальної громади" №5253 від 07.10.2016. Документ розвиває ідеї законопроекту №4390, деталізує окремі норми й запроваджує можливості для місцевих рад регулювати питання благоустрою території за межами населених пунктів.

3) Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" №6403 від 21.04.2017, який також частково вирішує проблему планування простору об'єднаної територіальної громади, але, на відміну від законопроекту №5253, не дає права на планування свого простору іншим територіальним громадах.

 Новоутворені об'єднані територіальні громади демонструють, загалом, досить непогані результати свого розвитку. Їхні нові структури управління часто інноваційні, але  ефективні.

  Всі учасники зібрання погодилися в тому, що наша держава  обрала курс на шлях прогресу. Вона наважилася дати більше можливостей людям на місцях, щодо  передачі  значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування так, щоб якомога більше повноважень мали ті органи, які ближче до людей, де такі повноваження можна реалізовувати найуспішніше.

 

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь