A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Звітував староста Рождественського старостинського округу

Дата: 23.02.2018 09:05
Кількість переглядів: 1133

Фото без опису22 лютого заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Василь Кравченко прийняв участь у загальних зборах жителів Рождественського старостинського округу.

Присутніми також були директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) селищної ради Олександр Лаврик, головний спеціаліст земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко, староста Атюшівського старостинського округу Станіслав Пилипець, депутати селищної ради Петро Старуха та Олександр Хоменко, редактор газети «Нові горизонти» Людмила Ковальчук.

 На початку зібрання всі в будинку культури хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв-земляків, які віддали своє життя в зоні АТО, виконуючи військово-патріотичний обов’язок.

Фото без опису

Звіт за рік минулий староста Анатолій Гейко побудував конструктивно. Приділив увагу і статистичним даним старостинського округу, акцентуючи увагу на демографічній ситуації території. Лише тридцять дошкільнят і майже половина населення пенсійного віку – а в навчальному закладі повноцінний другий клас взагалі відсутній.

Можливо це є причиною малої активності населення у толоках, які організовувалися по розчищенню кладовища?

- Це наша територія. І за неї відповідаємо в першу чергу ми, - наголошував Анатолій Миколайович.

 Постійно підтримується в належному стані вуличне освітлення, хоча в планах збільшити кількість ліхтарів по території. Неабияка увага приділяється роботі по благоустрою старостинського округу: окультурення центру, кладовища, парку; встановлення огорожі біля будинку культури; грейдерування грунтових доріг; за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури проведено ремонт проїзної частини по вулиці Борисівка. Допомагають й інвестори: регулярна чистка снігу, нова апаратура для будинку культури, подарунки на новорічні свята для дітлахів, фінансування культурних заходів.

Фото без опису

Проблемним питанням є сплата внесків до цільових фондів. Із наявних 549 жилих господарств кошти на самооподаткування, які використовуються для фінансування разових цільових заходів соціально-побутового характеру, здали лише 31. Була пропозиція від старости щодо відміни даної сплати, але жителі прийняли внески у сумі 70 грн. і на 2018 рік (20 грн. на благоустрій, 50 грн. – на утримання пожежної частини).

На рік теперішній заплановано спорудження зупинки в центрі села, впорядкування сміттєзвалища, продовження освітлення вулиць, окультурення місця відпочинку в парку та встановлення дитячого майданчика, ремонт підлоги у будинку культури, косметичний ремонт адміністративного приміщення старостинського округу, виготовлення проектно-кошторисної документації на планові об’єкти, є потреба і у заміні вікон у будинку культури, ФАПі, адмінбудівлі.

Загалом звіт старости Анатолія Гейка пройшов злагоджено та організовано і був одноголосно затверджений присутніми. На всі запитання Анатолій Миколайович надав вичерпні відповіді.

Фото без опису

Про стан правопорядку на підвідомчій території прозвітував дільничний офіцер поліції Володимир Кириченко, який акцентував увагу жителів на адміністративних порушеннях.

Фото без опису

Головний спеціаліст земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко проінформувала присутніх щодо порядку передачі землі поза межами населених пунктів об’єднаній територіальній громаді та оформленню громадських пасовищ.

Фото без опису

Відчутна допомога на рік теперішній буде і від інвесторів, про що повідомив директор ТОВ «Бахмач Агро» Анатолій Заєць: ремонт трактора Т-25 для потреб жителів, надання службового автомобіля для дільничного офіцера поліції, оформлення спадщини за рахунок товариства, закупівля асфальту для ямкового ремонту доріг.

У своєму виступі заступник селищного голови Василь Кравченко проінформував присутніх щодо розвитку об’єднаної територіальної громади за 2017 рік в цілому і конкретно зупинився на Рождественському старостинському окрузі, подякував старості за проведену роботу та жителям за активну участь.

Фото без опису

- Від процесу об’єднання ваша територія у плані соціально-економічного розвитку отримала багато переваг. Але пам’ятайте, що про благоустрій дбає не тільки староста. Лише спільна праця всіх жителів старостинського округу забезпечить позитивний результат, - наголосив Василь Андрійович.

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь