Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Актуальна інформація

«Україна для кожної дитини»: дізнайтеся, як прийняти дитину в родину

В Україні тисячі дітей зростають без сім‘ї та позбавлені батьківської турботи. Але для кожної дитини сім’я – це можливість зростати в любові та безпеці, відчувати турботу, долати разом труднощі. Сімейні форми виховання, усиновлення та послуга патронату можуть дати дітям стабільне майбутнє, а родинам — радість від турботи про інших. 

11:47 13.09.2024

Які ліки пацієнти зі статусом ВПО можуть отримати безоплатно або з частковою доплатою за програмою «Доступні ліки»

Дбати про своє здоров’я важливо всім й усюди незалежно від місця проживання: постійного чи тимчасового. Особливо гостре це питання для пацієнтів зі статусом внутрішньо переміщених осіб, які мають хронічні захворювання або стани, і потребують регулярного прийому ліків. 

08:05 12.09.2024

Яка медична допомога гарантована внутрішньо переміщеним особам при інсульті

Медичну допомогу при інсульті можна отримати безоплатно в 226 лікарнях. Повну вартість лікування оплачує Національна служба здоров’я України, незалежно від місця реєстрації чи статусу пацієнта. Тож внутрішньо переміщені особи можуть розраховувати на медичну допомогу в будь-якому куточку країни.

16:51 04.09.2024

Куди можуть звернутися внутрішньо переміщені особи для отримання допомоги щодо психічного здоров’я?

Стреси, недосипання, негативні спогади, переїзди, втрата і розлука з близькими, кризові ситуації через війну впливають на психічне здоров’я. Все це часто супроводжує внутрішньо переміщених осіб. Зволікання із отримання кваліфікованої допомоги погіршує психічне самопочуття та впливає на здоров’я безпосередньо.

10:53 23.08.2024

Військові та ветерани можуть безоплатно лікувати зуби в 100 стоматологічних закладах України

Військові та ветерани окрім зубопротезування можуть безоплатно отримати послуги із лікування зубів в межах пілотного проєкту «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України».

15:18 19.08.2024

Всеукраїнська програмаментального здоров’я «Ти як?»: цикл вебінарів «Стійкість громади»

На платформі «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» розміщено цикл вебінарів «Стійкість громади», який створено у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» ‒ ініціативи першої леді Олени Зеленської за підтримки представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні, Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України (далі ‒ Координаційний центр), громадської організації «Безбар’єрність».

15:48 12.08.2024

Що треба знати людині зі статусом ВПО для отримання безоплатної медичної допомоги?

Через повномасштабне вторгнення росії, понад 8 млн українців вимушено стали внутрішньо переміщеними особами – залишили свої домівки та тимчасово переїхали жити у більш безпечні регіони країни. Незалежно від місця проживання і реєстрації, кожен може отримати медичну допомогу в однаково повному обсязі, незалежно від місця реєстрації чи місця проживання. Це право реалізується через Програму медичних гарантій, яка зокрема, покриває потреби внутрішньо переміщених осіб.

12:37 07.08.2024

Вірусні гепатити та їх профілактика

Вірусні гепатити – це велика група захворювань, які викликаються вірусами, що здатні розмножуватися безпосередньо в клітинах печінки з наступним порушенням їх функцій. Виникає гостре та/або хронічне запалення печінки, яке деколи призводить до цирозу і, навіть, раку.

11:12 25.07.2024

Тютюн – основна причина смертей, хвороб та зубожіння

Тютюнова епідемія є однією з найбільш серйозних загроз для здоров’я населення, яке коли-небудь виникало у світі; щорічно від неї гине понад 8 мільйонів людей. З цих випадків смерті понад 7 мільйонів обумовлені безпосередньо споживанням тютюну, і близько 1,3 мільйона – впливом вторинного тютюнового диму.

16:44 24.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь