A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Святкували рождественці

Дата: 25.06.2018 17:16
Кількість переглядів: 1244

    Фото без описуМинулої неділі, у День молоді, в центрі Рождественського було особливо людно. Тут  із танцями, піснями, подарунками і щедрими пригощаннями весело відзначили День села.

    А почалися розваги із самого ранку – вже із 10 години наймолодші наввипередки «смикали удачу за хвіст», адже розігрувалася безпрограшна лотерея.

    Далі розпочалася урочиста частина із вітальною програмою та народними гуляннями. Поздоровив односельців із Днем села господар свята − староста Анатолій Гейко.

 

Фото без опису

Щирі вітання рождественцям висловили і гості − заступник селищного голови Василь Кравченко та начальник відділу культури і туризму селищної ради Людмила Самойловська, яка, як завжди, до традиційно-прозових вітань додала і пісенні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Після цього один за одним до імпровізованої сцени почали викликати тих сільчан, для яких 2018-й рік є особливим. Продуктові набори вручили цьогорічним ювілярам і тим парам, які крокують стежиною життя багато років і цьогоріч святкують весільні ювілеї. Поздоровлення супроводжувалися щирими і задушевними словами від ведучих і оплесками глядачів. Дуже зворушливими були миті, коли «молодята», взявши до рук келихи шампанського і ставши разом на рушник, дарували одне одному поцілунок.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Того дня вручили багато подарунків – близько тридцяти наборів.

   Привітали наймолодшого жителя села Кирюшу, який народився в родині Світлани та Сергія Панченків. Теплі слова вдячності й поваги адресували найстаршій жительці Ганні Григорівні Грицай.

   Вручили подарунки також багатодітним родинам та іменинникам. Побажали міцного здоров’я і довгих літ життя місцевим довгожителям, яким виповнилося понад 90 років. Щасливої долі зичили сімом випускникам, яким напередодні вручили атестати. Звісно, згадали і своїх захисників – солдата, який проходить строкову службу і військовослужбовців, які нині перебувають на сході країни.

    А ще на День молоді у Рождественському традиційно збираються на зустрічі випускники школи різних років. Тож вихідців із села, які злетілися із усіх-усюд до рідного дому, привітали теплим словом і піснею.

Фото без опису
Випускники місцевої школи 1983 року

   Мабуть, добряче потрусили кишені і гаманці мамам-татам і дідусям із бабусями представники зростаючого покоління, яким того дня розваг понавозили на будь-який смак. Що хочеш вибирай − гірку, батут, чи тир із призами.

Фото без опису

Фото без опису

    Зовсім поряд наганяли апетит приготовлені господарями і господинями смаколики – млинці із салом і шашлик, сюрпа із баранини і смажена картопля з димком…

Фото без опису

   Ну а чоловіча компанія обрала своєю локацією стадіон, де на футбольному полі й волейбольному майданчику тривали серйозні спортивні баталії, бо ж змагалися, відстоюючи честь своїх вулиць. Хто грав, а хто спостерігав. Зібрався чималий гурт. Грошовий приз, призначений для переможців, щедро розділили на всіх, а кубок вручили капітану команди чемпіонів Євгену Вороб’ю.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Гуляння Дня села продовжилося і увечері – гарний настрій і пісні рождественцям дарували артисти із сусідньої Атюші.

   Це чудове свято для жителів і гостей села – результат спільної роботи старостинського округу та відділу культури і туризму селищної ради, зокрема працівників місцевого будинку культури. Звичайно, захід не був би таким щедрим без спонсорів, а це ТОВ «Бахмач-Агро», ТОВ «Агро-Фортуна», СТОВ «Шабалинівське».

Фото без опису

Фото без опису

    Як усе-таки, добре, що хоч і нечасто, але проводяться в наших селах такі заходи. Зібратися разом, відпочити від рутини і вічної роботи, потанцювати чи просто послухати музику, дізнатися новини і побачити тих, кого вже багато років не бачив – все це можна зробити на Дні села. Та  і  саме село, занурене в турботи і проблеми, у свято оживає і щиро радіє…Тож і  не дивно, що цього дня чекають мало не весь рік, і до його підготовки ставляться серйозно, ретельно і відповідально.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь