A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Загальні збори дружніх жителів Городищенського старостинського округу

Дата: 09.02.2018 17:39
Кількість переглядів: 1025

Сьогодні заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Василь Кравченко прийняв участь у загальних зборах громадян за місцем проживання сіл Городище та Придеснянське, основна маса яких становлять люди пенсійного віку, але за розвиток свого старостинського округу дбають завзято та згуртовано.

Прозвітувавши за рік минулий, староста Наталія Антоненко відмітила, що постійно в належному стані підтримувався благоустрій території: підгортання сміттєзвалища, косіння узбіч, чистка громадських колодязів, відремонтували пам’ятник та частину даху в будинку культури. Виготовлено проектно-кошторисну документацію на громадські пасовища, відповідно до Програми Коропської селищної ради  забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2017-2020 роки для дитини сироти в с. Придеснянське придбано житловий будинок.

Вже увійшло в постійну практику регулярно збирати толоку для упорядкування кладовища, громадського пасовища, окультурення пам’ятника загиблим воїнам. Позитивним моментом є те, що жителі Городищенського старостинського округу жваво та охоче на це відгукуються – кожен вносить своє «Я» у розвиток території, не потребуючи і не очікуючи за це грошової винагороди.

Активно працює в старостинському окрузі галузь культури. Художній колектив будинку культури приймає участь у всіх фестивалях та заходах, регулярно надає послуги населенню – ансамбль організовує та проводить як місцеві, так і виїзні концерти.

Однозначно «12 балів» можна ставити старості за роботу по збору коштів до цільових фондів. За минулий рік, включаючи додану заборгованість попереднього, сума самооподаткування склала 14265 грн. Лише чотири господарства з с. Городище та два з с. Придеснянське не сплатили внески. Про їх використання детально повідомила Наталія Петрівна.

В минулих роках, до проведення децентралізації, значна сума з коштів самооподаткування направлялася на вуличне освітлення. На даний момент, оскільки платником є Коропська селищна рада, Городищенський старостинський округ має у запасі 7628 грн., які планують спрямувати на благоустрій. «Це ще є доказом лише покращення після утворення об’єднаної територіальної громади», - наголосила староста Наталія Антоненко.

Одноголосно присутні затвердили розмір внесків до цільових фондів на рік теперішній, який складає 50 грн. з господарства.

Оригінально в Городищенському старостинському окрузі розглядається питання щодо роботи по благоустрою території на рік теперішній. Староста Наталія Антоненко попередньо збирає заявки від жителів з пропозиціями, які озвучуються на загальних зборах і приймаються шляхом голосування. Без заперечень підтримали: ремонт будинку культури, адміністративного приміщення старостинського округу та порогу приміщення поштового відділення; придбання музичної апаратури до будинку культури; спиляння дерев у парку загиблим воїнам; ремонт чотирьох громадських колодязів. На подальше вивчення та опрацювання відклали встановлення додаткових ліхтарів та перенесення пам’ятного знаку герою АТО Анатолію Потієнку з території школи на територію будинку культури.

Про стан правопорядку на підвідомчій території прозвітував дільничний офіцер поліції Владислав Нешта. Найбільше запитань від присутніх було стосовно викиду сміття у громадських місцях та можливі покарання за ці вчинки.

У своєму виступі заступник селищного голови Василь Кравченко подякував старості за гарну роботу, жителям – за згуртованість та працю по благоустрою території в толоках.

«Коли ви чуєте вислів «Коропська селищна рада», то знайте, що і Городищенський старостинський округ є вагомою часткою цього. Ми спільно робимо все, щоб життя в об’єднаній територіальній громаді лише покращувалося», - наголосив Василь Андрійович.

Наступні загальні збори громадян відбудуться 11 лютого в Атюшівському старостинському окрузі.

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь