A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

В Карильському планують багато – з основними цілями визначилися!

Дата: 02.03.2018 17:36
Кількість переглядів: 832

Фото без описуСьогодні, 2 березня, заслухати звіт старости та визначити знакові справи на рік теперішній збиралися жителі Карильського старостинського округу. У загальних зборах громадян с. Карильське прийняли участь заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Василь Кравченко, помічник-консультант народного депутата України Анатолія Євлахова Катерина Четверик, головний спеціаліст земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко, депутат селищної ради Людмила Назаренко.

Староста Наталія Хоменко детально озвучила присутнім досягнення округу в результаті об’єднання у році минулому. А це і належне утримання вуличного освітлення, належний стан кладовищ, спилювання дерев та косіння бур’янів, ремонт спортивного залу Карильської ЗОШ І-ІІІ ст. та пам’ятника загиблим воїнам біля приміщення навчального закладу, грейдерування та підсипання доріг комунальної власності, за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури проведено капітальний ремонт проїзної частини по вулиці Вербова.

Фото без опису

Слова вдячності пролунали від Наталії Іванівни на адресу помічника-консультанта народного депутата України Анатолія Євлахова Катерини Четверик, адже за сприяння Анатолія Сергійовича споруджено дитячий майданчик на шкільному подвір’ї .

Від імені всіх односельців староста подякувала й інвестору – ТОВ «Черешеньки», який не стоїть осторонь соціально-культурного розвитку території та постійно надає фінансову підтримку. За кошти орендаря виготовлено проектно-кошторисну документацію на ремонт дороги по вулиці Краснопільська.

Турбує старосту Карильського старостинського округу відсутність ринку праці на Коропщині. Як наслідок – багато молоді та людей працездатного віку села шукають «кращої долі» на заробітках. Також Наталія Хоменко акцентувала увагу на занедбані жилі господарства, а прізвища кращих господарів були зачитані на загальних зборах.

На рік теперішній задумано багато, це говорять і заявки по об’єктах від старости до Плану соціально-економічного розвитку Коропської селищної ради, але всі розуміють, що виконання буде проводитися за наявності відповідного фінансування.

Серед знакових справ на 2018 рік визначили: продовження вуличного освітлення; підтримка належного стану кладовищ; підсипання та ямковий ремонт доріг, зокрема ділянки дороги до лікарської амбулаторії; ремонт огорожі пам’ятника загиблим воїнам; виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонт даху будинку культури; розчищення ставка «Гес».

Невдоволення висловила Наталія Іванівна і під час розгляду питання щодо звіту про використання коштів до цільових фондів за 2017 рік, адже самооподаткування зібрали лише 1710 грн., що становить тільки 23%. Деякі роз’яснення з цього приводу надав заступник селищного голови Василь Кравченко.

Фото без опису

- Коштами самооподаткування староста може оперувати, вирішуючи нагальні проблеми вашого села. Даними внесками ви показуєте, що кожен житель приймає участь у розвитку території, - висловився Василь Андрійович.

Зваживши всі «за» і «проти», вирішили залишити на рівні минулого року збір до цільових фондів на 2018 рік: 30 грн. – на благоустрій, 15 грн. доплачує власник коней та стільки ж, якщо має у своєму господарстві корову.

Фото без опису

Про стан правопорядку на підвідомчій території прозвітував дільничний офіцер поліції Владислав Нешта, акцентуючи увагу на покарання щодо порушення норм благоустрою біля господарств.

Фото без опису

Головний спеціаліст земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко проінформувала присутніх щодо порядку передачі землі поза межами населених пунктів об’єднаній територіальній громаді та оформленню громадських пасовищ.

Фото без опису

Про депутатську діяльність заслухали депутата Коропської селищної ради Людмилу Назаренко, яка завжди піклується про старостинський округ. За активну позицію щодо розвитку території Наталія Іванівна щиро подякувала Людмилі Олександрівні.

Фото без опису

Щодо депутатської діяльності народного депутата України на окрузі та безпосередньо в с. Карильське проінформувала Катерина Четверик – помічник-консультант народного депутата України Анатолія Євлахова.

 У своєму виступі заступник селищного голови Василь Кравченко проінформував присутніх щодо розвитку об’єднаної територіальної громади за минулий рік в цілому і конкретно зупинився на території Карильського старостинського округу, подякував старості за проведену роботу та конструктивний звіт.

Фото без опису

- Переваги від процесу об’єднання вже помітні на вашій території. А саме головне, щоб від децентралізації не втратили люди, послуги населенню – на першому плані. І не забувайте, що Карильський старостинський округ  - це складова частина Коропської селищної  ради, - наголосив Василь Андрійович.

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь